Seneste nyt:

Venstre mødes med sommerhuserhverv: Det giver ikke nogen mening

Mødet finder sted, på baggrund af den vejledning erhvervsstyrelsen udsendte i september. Her foreslog erhvervsstyrelsen at man granskede udlejningsperioden for sommerhuse fra 41 til 36 uger om året. Ifølge Anne Honoré Østergaard fra Venstre, kan indskærpelsen koste Jammerbugt kommune op til 400 millioner kroner fra følgeerhverv alene.

I dag havde de to nordjyske venstremedlemmer Anne Honoré Østergaard og Torsten Schack Pedersen indkaldt repræsentanter fra sommerhuserhvervet i Nordjylland, for at høre deres syn på erhvervsstyrelsens forslag, om at sænke udlejningsperioden for sommerhuse fra 41 til 36 uger om året. Et forslag som Anne Honoré Østergaard ikke ser nogen mening i. 

- Vi vil bare gerne have, at det bliver ved med at være, som det er. Vi forstår det ikke, og feriehusbranchen forstår det ikke. Der er mange, der er uforstående over for det her, siger Anne Honoré Østergaard. 

Ifølge Anne Honoré Østergaard vil en indskærpelse på seks uger kunne koste en kommune som Jammerbugt Kommune op til 400 millioner kroner om året. Ud over sommerhusudlejning vil især følgeerhverv, som de lokale købmænd eller forlystelsesparker, blive ramt. 

- Det er rigtig voldsomt. Et er at sommerhusbranchen kommer til at lide under det, men også alle de følgevirkninger det vil få. Vi forsøger lige nu at strække turismen ud. Vi står midt i en pandemi, og så vil man til at begrænse sommerhusudlejningen, som er det, vi alle hungrer efter, og kan få lov til lige nu. Så vil man bare begrænse det, uden nogen rigtig begrundelse. Det forstår vi ikke, siger Anne Honoré  Østergaard. 

Minister kaldt i samråd

Anne Honoré Østergaard er især betænkelig ved, at erhversstyrelsens forslag er kommet frem under den nordjysk valgte Erhvervsminister, Simon Kollerup.

- Det er jeg endnu mere uforstående over for, fordi det lige netop er her, hvor han er valgt. Her lever vi jo af turisme, så derfor er vi så uforstående over for det. Derfor har vi også kaldt ham i samråd i næste uge, siger Anne Honoré Østergaard.

Det skønnes at op til 6.400 sommerhusejere vil blive påvirket af den forkortede udlejningsperiode.

 

Efterlysning 2

Politiet efterlyser to mænd efter groft overfald

sygeplejske

play Formand for Dansk Sygeplejeråd: - En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok

40_percent

play Aalborg Kommune har succes med med fleksjob

112 alarm politi politibil

Trafikuheld ved Hobro spærrer motorvej

Efterlysning 2

Politiet efterlyser to mænd efter groft overfald

sygeplejske

play Formand for Dansk Sygeplejeråd: - En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok

Til forsiden

Til forsiden