Juletravlhed op til chokoladens højtid

06:50

Første afsnit i vores miniserie om nordjysk julemad.

Hos Aalborg Chokoladen er der travlt op til jul, hvor alle juleprodukterne gøres klar. Allerede i sommer skulle årets julechokolade vises frem.

Onsdag aften viser vi første afsnit af en ny serie om, hvordan den nordjyske julemad bliver til. Her følger vi forskellige virksomheder og deres produktion af julemaden. I første afsnit kigger vi forbi Aalborg Chokoladen og ser, hvordan de laver dette års juleflødebolle.

Hos Aalborg Chokoladen har de længe været i gang med at tænke på, hvilke produkter der skal laves til jul. I år bliver juleflødebollen lavet med hvid chokoladeovertræk og amareneskum. Flødebollen begynder de første at lave i november, da flødebollen kun kan holde sig i 15 dage, før skummet falder sammen. Det betyder, at der fra november og frem til juleaften skal laves omkring 10.000 flødeboller om ugen, som bliver lavet i hånden.

Det er ikke lige meget, hvordan skummet til flødebollen bliver lavet. Skummet skal piskes rigtig, og i Aalborg bruger de polynesisk vanilje for at få den ønskede smag. Derudover skal der et tykt lag chokolade over flødebollen, så skummet ikke render ud.

Hos Aalborg Chokoladen er de gået i gang med at tænke på påskens chokoladen, før julen overhovedet er begyndt. Her er man hele tiden nødt til at være foran med højtiderne.

Forsiden lige nu