Opskrift: Rødbedemarengs

Se hvordan du laver de rødbedemarengs, som blev vist i onsdagens udsendelse af Nordjylland LIVE.

Onsdag havde vi besøg af kokkeeleverne Nicolai Neess og Simon Derosche Hedegaard fra Food College Aalborg. Her viste de, hvordan man kan lave en anderledes flødebolle med et twist af jul. Herunder kan du læse opskriften, så du selv kan prøve at lave flødebollerne.

Sukkersirup:

  • 62,5 g vand
  • 187,5 g sukker
  • 93g glukose
  • 1 vaniljestang
  • 0,4g Agar Agar

Instruktioner: Det hele koges til 117 grader.

Marengs:

  • 18,8 g tørrede æggehvider
  • 12,5 g sukker
  • 106,3 g lunt vand
  • 10 g rødbedesaft/syltelagde

Instruktioner: De tørrede æggehvider, vand og sukker blandes godt før piskning. Når æggehviderne er fuldt oppisket skal sukkersiruppen tilsættes i en tynd stråle. Marengsen piskes til den er sej og stift.

Brunkagebunde:

  • 100 g smør
  • 80 g mørk sirup
  • 75 g sukker
  • 45 g brun farin
  • 3 g stødt nelliker
  • 3 g stødt allehånde
  • 3 g stødt kanel
  • 210 g hvedemel

Instruktioner: Smelt smør, sirup, brunfarin og sukker forsigtigt op i en gryde, indtil det bliver håndvarmt. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør dem godt ud. Tag massen af varmen og tilsæt nu melet til massen, så det bliver en homogen masse. Læg dejen på et stykke bagepapir og rul den tyndt ud til cirka 0.5 cm. Stik dem ud i den valgte form og bag dem ved 200 grader i cirka 6 minutter.

Bundene køles i køleskabet i 5 minutter. Herefter puttes skummet i en sprøjtepose, og skummet sprøjtes på bunden, så flødebollerne får den ønskede størrelse. Igen køles flødebollerne i køleskabet i 15-30 minutter, så skummet sætter sig.

Så smeltes chokoladen til 50 grader, hvorefter det sættes i køleskabet til chokoladen er 32 grader varmt. Man kan bruge både hvid, lys og mørk chokolade. I studiet er der brugt 57 % mørk chokolade.

Flødebollen overtrækkes med chokolade, og til sidst drysses en smule kværnet citronpeber ovenpå.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland