LIGE NU:

Erstatningskravet i klitsagen nedjusteres

Hvis de to tiltalte bliver dømt i sagen om hærværk på to klitter i Skagen, er erstatningskravet, som de vil skulle betale til Frederikshavn Kommune blevet nedjusteret.

Det var et for stort erstatningskrav Frederikshavn Kommune ville have for ødelæggelserne på de to klitter i Skagen.

Det forklarede anklagemyndigheden fredag ved Retten i Hjørring, hvor de nedjusterede det erstatningskrav, som Hans Andersen og den 39-årige tiltalte skal betale til Frederikshavn Kommune, hvis de bliver dømt i sagen.

Det sker fordi Frederikshavn Kommune har bedt om erstatning for reetableringen af de to klitter, der dækker et areal på omkring 1.600 kvadratmeter. Anklageskriftet og tiltalen mod Hans Andersen og den 39-årige entreprenør dækker dog kun et areal på 1.169 kvadratmeter.

Det oprindelige erstatningskrav løb op i 447.062 kroner, men det er nu blevet justeret til 311.974 kroner.

Det sker fordi, at arealet der er blevet reetableret, er større end det areal, de to mænd er tiltalt for at have udøvet hærværk mod. Regning for reetableringen er på flere punkter blevet justeret, så de to tiltalte, kun vil skulle betale 71 procent af dele af regningen, hvis de bliver dømt til at skulle betale et erstatningskrav.

Bestrider fortsat erstatningens størrelse

Derudover er et element af regning taget helt ud. Det er en regning på nye klithjelme. Det er taget ud, fordi regningen på nye klithjelme skyldes, at Frederikshavn Kommune standsede reetableringen, og derfor skulle der indkøbes nye klithjelme, fordi de i forvejen indkøbte klithjelme ikke kunne overleve udsættelsen.

Både den 39-åriges forsvarer Jens Christian Larsen og Hans Andersens forsvarer Rasmus Amandusson bestrider størrelsen på erstatningskravet.

Hans Andersen har under hele sagen nægtet sig skyldige i alle tiltaleforhold, og derfor nægter han sig i følge forsvareren også at være erstatningspligtig.

Rasmus Amandusson mener heller ikke, at udgifterne til reetableringen, som Frederikshavn Kommune har haft, er dokumenteret i retten, og forsvareren mener, at udgifterne er for høje.

hyldeblomst hyldeplantage louns halvøen

play Lokale vil sætte Louns-halvøen på landkortet: Vil være kendt for sine hyldeblomster

20_percent

play Håndboldafslutning: 500 fans sagde god sommer

Vaccine

Nu har halvdelen af nordjyderne fået mindst ét stik - men en kommune "halter bagud"

40_percent

play Uheldsbilist tog selv på skadestuen, før ambulancen ankom

hyldeblomst hyldeplantage louns halvøen

play Lokale vil sætte Louns-halvøen på landkortet: Vil være kendt for sine hyldeblomster

20_percent

play Håndboldafslutning: 500 fans sagde god sommer

Til forsiden

Til forsiden