LIGE NU:

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

Erhvervsmanden føler sig dømt af folkedomstolen, og han har endnu ikke taget stilling til, om han vil anke dommen på 60 dages betinget fængsel for hærværk mod klitterne på Sønderstrand i Skagen.

Retten i Hjørring har fredag afsagt dom i klitsagen fra Skagen, hvor erhvervsmand Hans Andersen og en 39-årig entreprenør var tiltalt for hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven.

Begge de tiltalte er idømt 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Hans Andersen selv var ikke til stede i retten, da dommen blev afsagt, men kort efter dommen sendte han en skriftlig erklæring til pressen, hvori han fastholder sin uskyld.

Han mener, at han var dømt på forhånd.

”Folkedomstolen har med sikkerhed for længst tildelt mig en livstidsstraf på Google-søgninger, men det gør det ikke mere rigtigt," skriver Hans Andersen.

Han oplyser videre, at det fejlagtigt er blevet udlagt som om, at det var skagensmaleren P. S. Krøyers klitter, der var blevet udøvet hærværk mod.

”… området lå langt ude i vandet på Krøyers tid. Klitterne er kun få år gamle, primært skabt af kommunens overskudssand fra Skagens Havn, som de billigt kan slippe af med ved at dumpe det på Sønderstrand,” skriver Hans Andersen.

Kritik af borgmester og presse

Han retter i den skriftlige erklæring en kraftig kritik af borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S), som han siger overdrev den mængde sand, der var blevet flyttet. Også medierne får kritik for at overdrive mængden af sand.

”Også pressen skrev om de enorme mængder. Det kom frem i retten, at kommunen overhovedet ikke havde skyggen af faglighed til at vurdere omfanget, men at en biolog vederlagsfrit lavede et hurtigt skøn, som de i retten bekræftede var helt forkert. De 3.500 kubikmeter blev til maksimalt 205, som er hvad den type gummiged højest kan skubbe på en time”, skriver Hans Andersen, der siden sigtelserne om hærværket blev kendt, stillede sig offentligt frem.

”Det skulle jeg måske have undladt, da enhver sætning man siger bliver mistolket," skriver Hans Andersen i dag umiddelbart efter dommen.

Afskrælning hjalp ikke på udsigten

Han oplyser, at sagen efter hans overbevisning har handlet om:

”… et studie i populisme, politik og fordrejning når den er værst. Det er måske sådan det er, men fra min stol ser det ud som om pressen omgående hoppede på borgmesterens fortælling om rigmanden, der gør som det passer ham for at få en bedre udsigt – og ignorerede undervejs det faktum, at der ikke er skyggen af bedre udsigt fra mit hus - da få centimeters afskrælning af en klit slet ikke kan ses på 50 meters afstand. Det fremgik tydeligt i retten på dag to og tre, hvor store dele af pressen glimrede ved deres fravær."

Hans Andersen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig, om han vil anke dommen.

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden