LIGE NU:

Seersucces: To nordjyske knejter hitter

Det landlige liv set gennem to unge mænds øjne, er noget seerne kan lide. Hver uge trækker Simon og Gustav seere til, når der sendes "Knejter og kødkvæg".

De to nordjyske drenge Gustav Als og Simon Lambertsen havde ikke regnet med, at flere tusinde ville følge med i programmet "Knejter og kødkvæg", som handler om dem, deres venskab og selvfølgelig deres fælles interesse for kvæg og landbrug.

Indtil videre har første afsnit af serien mere end 108.000 visninger på Youtube alene, 4.300 har klikket ind på programmet på TV2 Nords hjemmeside - og på Facebook har mere end 630.000 set med i en kort video om deres  dagligdag. 

 
 

- Jeg havde ikke tænkt så meget over, hvor mange der ville se det. Jeg troede bare, det var sådan lidt for sjov, fortæller Simon Lambertsen, der også fortæller, at han af og til bliver kaldt "moviestar" i skolegården. 

Kun positive tilbagemeldinger

Også Gustav Als er overrasket over antallet af personer, der kigger med. 

- Jeg havde regnet med, at højest 10.000 ville kigge med, og så er det bare mange flere. Det er lidt mærkeligt, for det er jo nærmest halvdelen af Nordjylland, der har set en, siger han. 

Fra vennerne og på de sociale medier er det kun positive kommentarer, de to knejter får med på vejen. 

Her ses et udsnit af kommentarer, de to knejter har fået på Facebook.
Her ses et udsnit af kommentarer, de to knejter har fået på Facebook.

Den gode medvind, programmerne og de to knejter har fået, er noget, der vækker glæde hos de to mødre. 

- Vi var meget spændte på, hvordan det ville blive, og det har været helt overvældende. Og det er faktisk kun positive ting, vi hører. Vi havde jo ellers frygtet lidt, hvordan drengene ville blive fremstillet, siger Simons mor, Lene Lambertsen. 

- Vi sidder om aftenen og læser kommentarer igennem på de sociale medier og tjekker visninger på Youtube. Det er fedt, at folk kan se det positive i programmet, så drengene ikke bliver hængt ud og til grin. I stedet er det noget, folk kan se sig selv i, og det synes jeg, er mega fedt, siger Grustavs mor, Vivi Petersen. 

 
 
Foto: Varyl Film

En fast tradition

Det er hver fredag aften, de to knejter toner frem på skærmen på TV2 Nord Salto. Sådan er det også i aften, hvor fjerde afsnit i serien sendes - og i hvert fald en familie kigger med. 

- Jeg glæder mig til om fredagen, hvor jeg kan se et afsnit med hele familien, fortæller Gustav Als.

Se en snigpremiere på aftenens program herunder, eller se hele serien lige HER.