Udvalg om borgmesters bilag: - Ikke noget værd

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune giver ikke meget for de bilag, borgmester Knud Kristensen har lagt frem for at bevise, at han ikke var inhabil i en sag om ungdomsboliger på en af borgmesterens egne grunde.

Det er ejendommen på Himmerlandsgade 33 i Aars, der har bragt borgmester Knud Kristensen ud i et stormvejr. Borgmesteren ejer grunden, og er derfor inhabil i sager, hvor de fremtidige planer for den bliver vedtaget i Økonomiudvalget.

- Han sagde, at han havde solgt sin matrikel, og lidt senere på samme møde siger han så, at han nok ikke havde solgt den, men at han havde lavet en option med et firma, siger Per Bisgaard (Venstre), medlem af Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Det var på et økonomiudvalgsmøde 14. september, at Knud Kristensen ifølge udvalgets øvrige medlemmer forsøgte at skjule sin inhabilitet, da det skulle besluttes, om der skulle ligge ungdomsboliger på Himmerlandsgade 33. Udvalgsmedlemmerne var kritiske, konfronterede borgmesteren med, at han stadig stod som ejer i Tingbogen og endte til sidst med at få ham til at forlade mødet.

- Det ville selvfølgelig helt klart være en fejl, at borgmesteren selv havde indflydelse på, hvor de skulle ligge, hvis hans egen grund var indblandet i det, siger Palle Jensen (Socialdemokratiet), som også er medlem af Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

17. oktober udtrykte de seks byrådsmedlemmer, som ud over Knud Kristensen udgør Økonomiudvalget, i et offentligt brev mistillid til borgmesteren. De bad ham om at dokumentere, at han talte sandt, når han påstod, at han havde solgt grunden.

Den dokumentation har borgmesteren nu sendt til udvalget. I en kort skrivelse, som er blevet lagt offentligt frem, fortæller Investeringsselskabet Hjejlevej, som har hjemme i Vildbjerg ved Herning, at de har indgået og underskrevet en optionsaftale om at købe ejendommen på Himmerlandsgade 33. De skriver også, at de ikke har fået aftalen tinglyst, da de ikke har fundet det nødvendigt.

- Det er et stykke papir, der er skrevet af den person, som tilsyneladende har købt det, men der er ingen dato på, hvornår handlen er foregået, og i øvrigt står der ingenting, så det er ikke noget værd, siger Per Bisgaard.

- Jeg mener faktisk, at de bilag endnu mere bekræfter, at han var inhabil, for der står jo i de bilag, at det er en optionsaftale, og når det kun er en option, så kender vi ikke betingelserne, så det vil sige, at den jo reelt ikke er solgt, siger Palle Jensen.

Sagen om borgmesterens mulige inhabilitet skal behandles på et møde i Økonomiudvalget på onsdag, og her vil de øvrige udvalgsmedlemmer have borgmesteren til at erkende, at han har håndteret sagen forkert.

- Vi synes, at borgmesteren skal stå frem og sige, at det var en klar fejl af ham. Han ejede den grund og skulle klart selv have tilkendegivet over for os, at han var inhabil. Det ville være det mest rigtige af ham at gøre, siger Palle Jensen.

Knud Kristensen ønskede fredag ikke at kommentere sagen. Han har bedt Statsforvaltningens kommunale tilsynsråd om at undersøge sagen, og vil først udtale sig, når tilsynsrådet har truffet en afgørelse.


Knud Kristensen inhabil i sag om grund i Aars

def_thumb,50_percent

play Knud K.: Jeg betragter sagen som afsluttet

181016 Himmerlandsgade 33 Aars Knud Kirstensen ungdomsboliger habilitet inhabil

gallery Afgørelse: Knud K. var inhabil

181016 Himmerlandsgade 33 Aars Knud Kirstensen ungdomsboliger habilitet inhabil

Økonomiudvalg: Rigtigt at erklære borgmester inhabil

20_percent,default_thumb

play Udvalg om borgmesters bilag: - Ikke noget værd

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland