Kort Nyt

Ikonisk stadionhal ødelagt af vand, men nu begynder omfattende arbejde snart

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den efterhånden ikoniske stadionhal 1 i Aalborg, som tidligere har været hjemmebane for Aalborg Håndbold - og AaB Håndbold, som det hed en gang - har siden august sidste år været udfordret af vand. 

Stadionhallen fra 1969 er nemlig bygget ned i jorden, og med de seneste års klimaforandringer har det resulterede i, at man sidste år fandt ud af, at grundvandet var steget op i konstruktionen. 

- Vi prøvede at affugte og fjerne det, men vi måtte brække gulvet op og kigge på konstruktionen, der er gennemfugtet og begynder at gå i opløsning, fortæller Erik Kristensen, som er fritidschef hos Aalborg Kommune. 

Efter rådgivning og vejledning har man fundet ud af, at der skal laves en helt ny bundkonstruktion, og der er forhåbentligt ikke længe til, at det arbejde begynder. 

- Vi er så langt i processen, at vi er ved at få de sidste ender til at nå sammen med vores rådgivere, og vi håber, at begynde arbejdet her 1. februar, oplyser fritidschefen. 

Arbejdet forventes at tage omkring seks måneder, sådan at hallen står klar en gang til sommer. Udover en ny bundkonstruktion skal der også laves nye dræn- og pumpesystemer.

Mens hallen har været ukampdygtig har de vanlige aktiviteter været rykket andetsteds hen til for eksempel gigantium. 

- Det er da noget af et puslespil, men vi har mødt fin forståelse, og personalet har gjort en kæmpe indsats, for at få det hele til at gå op, afslutter Erik Kristensen.  

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Breaking

Årsagen ligger i hjemmet: Rådmand sygemeldt med stress

I de seneste år har flere politikere sygemeldt sig med stress, og nu er endnu en tilføjet den ærgerlige række.

Anna Aaen, der er rådmand for Klima og Miljø for Enhedslisten i Aalborg Kommune, har nemlig sygemeldt sig. Det skriver hun i et Facebook-opslag.

"Så blev det min tur. Jeg er blevet sygemeldt med stress, en skrammeldiagnose men grundlæggende kan jeg forstå at det ikke er acceptabelt med en hvilepuls på 120..", skriver hun blandt andet i opslaget.

"Det er ekstra frustrerende, for arbejdet har i lang tid været mit fristed, der hvor man kunne tage et møde ad gangen, en mail ad gangen, et telefonopkald ad gangen", tilføjer hun.

Alligevel er det blevet for meget for hende.

Hovedårsagen er, at hendes søn oplever en "voldsom mistrivsel" - så voldsomt, at han ikke kan gå i skole på nuværende tidspunkt.

"Mange møder er blevet holdt, mange mennesker var med til møderne, intet kom der ud af det, men der er helt sikkert blevet brugt utroligt mange arbejdstimer på at komme absolut ingen steder", skriver hun videre.

TV2 Nord har været i kontakt med rådmanden og har fået tilladelse til at bringe Facebook-opslaget.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Efter 47 år: Familievirksomhed i flere generationer solgt

I hele 47 år har Familien Andersen, først med forældrene Kirsten og Ole S. Andersen, siden med sønnen Carsten S. Andersen, ejet Trægården Kås, men det er nu slut.

Det skriver virksomheden i et nyhedsbrev.

Størstedelen af virksomheden er nemlig blevet solgt til XL-Byg Kjellerup Tømmerhandel, men Familien Andersen beholder fortsat en del af virksomheden, ligesom Carsten S. Andersen fortsætter som direktør.

Datteren af Carsten, Emilie S. Andersen, træder også ind på en mindre ejerpost.

"Det har ikke været uden omkostninger. Vores børn har uden tvivl haft en anderledes opvækst end deres jævnaldrende, men de har også fået unikke muligheder, som andre ikke har haft. Trægården har været en del af deres liv, og de har lært værdien af hårdt arbejde, engagement og fællesskab", skriver de i nyhedsbrevet.

Det fremgår også af nyhedsbrevet, at alle medarbejderne på stedet fortsætter.

I det seneste regnskabsår blev det til et underskud på 1,3 millioner kroner hos Trægården Kås, som siden 2017 ellers kun havde leveret sorte tal på bundlinjen.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

AaB hiver ny chef ind fra landshold

Med et blandet CV træder nu en ny person ind som chefanalytiker i AaB.

Det bliver nemlig 32-årige Nichlas Ørbæk Knudsen, der er ansat på posten, og han tager over for tyske Fynn Cedric Bach. Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

Tyskeren valgte selv at stoppe i klubben til nytår og satte derfor AaB i gang med en ansættelsesproces.

- Flere dygtige kandidater har været i spil, men ret hurtigt var vi alligevel overbeviste om, at Nichlas Ørbæk Knudsen ville være den rigtige person for os, og vi er glade for, at Nichlas fra januar indtræder som chefanalytiker i staben omkring Superligatruppen, ligesom Nichlas som noget nyt også vil være overordnet ansvarlig for analysedelen på AaB Akademiet, fortæller AaB’s sportsdirektør James Gow.

Nichlas Ørbæk Knudsen er hentet ind fra kvindelandsholdet, hvor han i det seneste år har været analytiker. Tidligere har han også været tilknyttet AGF's kvindehold i flere forskellige roller - det har både været som analytiker, assistenttræner og cheftræner.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Nordjysk kommune får millioner til kystsikring

Statens Kystpulje afsætter i alt 150 millioner kroner til otte projekter, som er truet af både oversvømmelser og erosion.

Et af de projekter ligger i Hjørring Kommune, hvor der er givet 6,3 millioner til sandfordring på kommunens vestvendte kyst, nærmere bestemt sandfodring på samlet 8,8 kilometer erosionsramt strækning, primært ved sommerhusområderne Nr. Lyngby, Mårup, nord for Lønstrup fra Harrerenden til Udemarken og ud for Nørlev-Skallerup-området.

Læs mere herunder:

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Gravede gasledning over ved et uheld

I forbindelse med noget gravearbejde skete der en såkaldt smutter fredag morgen.

Det fortæller Nordjyllands Politis vagtchef Thomas Ottesen.

Det betød, at der pludselig var brud på en gasledning på Møllebakken i Hobro. Politiet fik anmeldelsen ind klokken 8:20 og kørte derefter derhen og afspærrede området i en kortere periode, indtil alt var under kontrol.

Der var ifølge vagtchefen arbejderne selv, der kontaktede nogle teknikere, som kom for at fikse problemet. Der blev ikke antændt gas i forbindelse med episoden, og ingen personer er kommet til skade.