Kødalarmer forhindrer butikstyveri
Salling Group har investeret i et nyt alarmsystem til dyre kødudskæringer og drikkevarer.
- Vi har oplevet en stigende tendens til butikstyveri de senere år. Det er særligt dyre vine, spiritus og dyrt kød, som tyvene går efter, fortæller varehuschef i Føtex i Aalborg Øst, Erik Ernst Jensen.
De nye alarmer adskiller sig fra de gamle ved at de også hyler, hvis butikstyven forsøger at klippe den af inde i butikken.
Det har vist sig at være så effektivt i Føtex i Aalborg Øst, at de slet ikke har registreret svind på det dyre kød.
- Vi har haft nul svind på dyrt kød, fordi vi har pakket det hele ind i de her alarmer, siger varehuschefen.
Den danske detailhandel mister hvert år halvanden til to milliarder kroner på butikstyveri, så der kan være en god ide at finde et system, der bedre garderer varehusene mod butikstyveri.
Stigende tendens
Og tendensen har været stigende. De sidste seks kvartaler er tyverier steget eksplosivt.
- Over de seneste syv kvartaler har vi set en stigning i omfanget af butikstyverier på 60 procent. På den ene side kan nye alarmer være en del af løsningen, men det er ikke hele løsningen. Der er stadig brug for at politisk pres for forebyggelse og skærpede straffe på området, siger Jannick Nytoft, der er administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.
I Aalborg Øst er de i hvert fald ikke i tvivl om, at de nye alarmer har en afskrækkende effekt.
- Jeg er ikke i tvivl om, at de ting vi har sat i gang, har skræmt i hvert fald nogle af butikstyvene, fordi det er blevet meget sværere at stjæle de dyre varer, siger Erik Ernst Jensen og fortsætter:
- Det har været dyrt for os at indkøbe det her nye system, men det kan jo genbruges. Hver gang alarmerne bliver taget af oppe ved kassen, og så er vi klar til at bruge dem igen næste dag.
I Salling Group er de glade for den nye og dyre investering, men det er ikke løsningen på alle problemer med butikstyveri.
Se hele indslaget her: