Kort Nyt

Politiet sætter ekstra ind for at fange fartsyndere

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i dag og frem til søndag intensiverer størstedelen af landets politikredse jagten på fartsynderne.

Der er nemlig ekstra fokus på hastighedsovertrædelser i uge 43. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til mange trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærker de implicerede for livet, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Koncernkommunikation og tilføjer:

- Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.

Farten kan være årsag til, at ulykken sker, men farten kan også være årsag til, at ulykken bliver fatal for de involverede. Jo højere farten er, når ulykken sker, desto alvorligere bliver konsekvensen af ulykken. Hvert år mister cirka 70 mennesker livet i en trafikulykke, hvor hastigheden er for høj i forhold til det tilladte eller forholdene. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Hvorfor indsats mod hastighed?

For høj fart kan være hvis man kører hurtigere end den tilladte hastighedsgrænse, eller hvis man kører hurtigere end forholdene tillader. Det kan f.eks. være, hvis der er nedsat sigtbarhed ved tåge, regn eller sne eller hvis vejen er glat, eller fordi der er tæt trafik.

  • Hvert år registrerer politiet cirka 160 dræbte og cirka 1700 alvorligt tilskadekomne i trafikken (gennemsnit 2019-2021) – For høj hastighed er en væsentlig faktor i mange af disse ulykker.

  • Ved 80 km/t. kører du cirka 33 meter, inden du reagerer, og efter cirka 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.

  • Hvis farten fordobles, firedobles kollisionskraften. Det vil sige man rammer med fire gange så meget kraft.

  • Landevejene er de farligste vejstrækninger. Her sker to ud af tre dødsulykker i trafikken.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik.

Hvis du oplever, at der bliver kørt for stærkt i dit lokalområde, og at det skaber utryghed og farlige situationer, kan du bestille en færdselskontrol på politi.dk

Tyv begik indbrud - og efterlod en bøde

Det kræver en vis frækhed, at bryde ind i et hus. Men det kræver nok en overordentligt stor portion af det, hvis man regner med, at dem man begår indbrud hos, agter at betale ens bøde.

Om det er, hvad en indbrudstyv i Aalborg har tænkt, er uvist.

Ikke desto mindre har tyven efterladt en bøde, da vedkommende begik indbrud i et hus på Lektorvej.

Tyven er kommet ind af en hoveddør i et hus, der er ved at blive renoveret, og har stjålet både madvarer, tøj og værktøj, inden vedkommende forlod stedet igen.

Men på stedet blev der i hvert fald efterfølgende fundet en bøde, der muligvis tilhører tyven, skriver politiet i deres døgnrapport.

AaB forlænger aftale med målmand

Målmanden Rody de Boer har fået forlænget sin kontrakt med AaB.

Den 27-årige målmand kom til klubben for halvandet år siden og skal nu altså være der frem til sommeren 2027.

- Vi er glade for at have Rody de Boer tilknyttet vores målmandsteam, hvor han bidrager med konkurrence, god mentalitet og et fantastisk humør, hvilket har stor værdi for truppen, og derfor er vi meget tilfredse med, at en forlængelse er på plads, siger James Gow, AaB's sportesdirektør i en pressemeddelelse på AaB's hjemmeside.

Træt indbrudstyv faldt i søvn på gerningsstedet

Torsdag morgen da en kom hjem til sit hus på Vedstedvej i Aalborg Øst, blev han mødt af et helt specielt syn.

En indbrudstyv lå nemlig og sov i husets tilhørende garage, og derfor skyndte beboeren sig at ringe til politiet, der rykkede ud til stedet med det samme.

Tyven blev anholdt på adressen og sigtet for at begå indbrud.

Han havde ifølge Nordjyllands Politi flere tyvekoster på sig, som han havde stjålet fra andre steder i området. Han havde nemlig også brudt ind i et skur og i et hønsehus på Gøttrupvej, hvor han efterlod sit el-løbehjul, sin telefon og sine hovedtelefoner.

Mellem klokken 00:39 og 03:31 natten til torsdag havde han kørt frem og tilbage mellem stederne på el-løbehjulet, inden han til sidst faldt i søvn i garagen.

Ejendom evakueret: Mand forsøgte at slukke brand i ældre dames lejlighed

Nordjyllands Beredskab er torsdag kort før middag kørt til Mejerigade i Vrå, hvor der er brand i en etageejendom.

Der er nemlig opstået brand på et komfur i en ældre dames lejlighed, fortæller indsatsleder Thomas Dybro.

- Branden har spredt sig til emhætten og tagrummet, hvor der dog ikke var ild, men kraftig røgudvikling, siger han.

Beredskabet blev alarmeret om branden klokken 11, og de beredskabet kom frem, blev der straks sendt et røgdykkerhold ind, der tog sig af brandslukningen.

- Vi har to, der er taget med på grund af røgskade, fortæller indsatslederen.

I forbindelse med branden blev beboerne i etageejendommen evakueret. Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Hjalp genbo

Den ene af de to er den ældre dames genbo, der spottede ilden på komfuret og straks skred til handling. Han fik slukket for elektriciteten i lejligheden, men kunne ikke stille noget op mod røgen og branden.

- Ambulancen havde egentligt kigget på manden og besluttet sig for ikke at tage ham med, men politiet har vurderet, at han skal med. Han har meget adrenalin i kroppen, og jeg tror, det er en fornuftig beslutning, lyder det fra indsatslederen.

Der er 8-10 lejligheder i etageejendommen, og beboerne har i øjeblikket ikke adgang til lejlighederne.

- Selvom boligerne burde være tætte, skaber røgen et overtryk, der kan trænge ind alle steder. Så derfor tager vi lige og ventilerer lejlighederne med en højtryksudlufter, fortæller Thomas Dybro.