Seneste nyt:

Fredsmarch i Aalborg: - Putin ser os nok ikke, alligevel sender vi et signal

Selvom der er langt fra Aalborg til Rusland, så forsøger op mod hundrede borgere at råbe Putin op.

Fællessang og råb runger i det centrale Aalborg lørdag formiddag.

Omkring hundrede demonstranter er nemlig gået på gaden for fred og nedrustning i Ukraine. Det sker, i det der kaldes en fredsmarch med titlen: ’Nej til Ruslands invasion i Ukraine – Stop for alle krigshandlinger nu – For fred og nedrustning’.

Demonstration i hele landet

Fem danske byer vil lørdag middag opleve marcherende menneskemængder med skilte i blå-gule farver og tekster som: 'Putin ud af Rusland' og 'Rusland ud af Ukraine'. Både i København, Aarhus, Odense, Esbjerg og Aalborg er fredsmarcherne nemlig planlagt. 

De mange demonstrationer kræver Rusland ud af Ukraine. Menneskemængden opfordrer til, at alle parter arbejder for fred og nedrustning fremfor yderligere oprustning og konflikt.

Toldbod Plads var prydet af blå-gule farver, inden fredsmarchen gik i gang.
Toldbod Plads var prydet af blå-gule farver, inden fredsmarchen gik i gang.

Én af dem, der er mødt op til dagens march, er Finn Reske-Nielsen, der er formand for FN-forbundet i Nordjylland, som er en medlemsorganisation, uafhængig af FN, der har til formål at styrke interessen for FN og forståelsen for nationernes gensidige afhængighed og fælles ansvar. Ifølge ham er fællesskab nøglen til at få Rusland til at stoppe invasionen af Ukraine. 

- Marchen skal sende et signal. Og selvom Putin nok ikke lige ser os her i Aalborg, så tror jeg alligevel den folkelige opbakning viser, at verden er imod hans ulovligheder, siger han. 

I Aalborg starter fredsmarchen på Tolbod Plads med taler, hvorefter den efter planen går gennem byen.