Serie Krigens Terror

22:13

Dette afsnit

Krigens Terror (2:4)

09/04/2020

Petergruppen var en terrorgruppe under 2. verdenskrig, der tog på hævnaktioner for modstandsbevægelsens sabotager. De stod bag flere voldsomme aktioner i de 15 måneder, de var aktive. De bombede betydningsfulde bygninger og slog tilfældige danskere ihjel. Vi dykker ned i gruppens aktioner i Nordjylland.

Igennem 4 afsnit undersøger filminstruktør Michael Schmidt-Olsen og historiker Jens-Christian Hansen nogle af de værste terroraktioner, den tyske terrorgruppe ”Petergruppen” foretog i Nordjylland under krigen.

Hvert afsnit tager udgangspunkt i en hændelse, der forsøges rekonstruereret for at få en dybere forståelse for, hvordan denne terror udfoldede sig, hvem der var impliceret og hvordan Petergruppen var opbygget.

Petergruppen bestod af en gruppe nazister bestående af tyske og danske SS-mænd, der opererede fordækt og i civilt og udførte gengældelsesaktioner for modstandsbevægelsens sabotageaktioner og stikkerlikvideringer.

Tanken bag var, at man skulle ramme den danske civilbefolkning: Dvs. sprænge virksomheder eller institutioner, som var kendte i offentligheden eller myrde danskere med en lokal eller national betydning. I Nordjylland var der mange mord og grove sabotageaktioner.

Petergruppen var en terrorgruppe med tyske og danske nazister, der tog på hævnaktioner for modstandsbevægelsens sabotager. De bombede betydningsfulde bygninger og slog tilfældige danskere ihjel. I denne serie følger vi Petergruppens aktioner i Nordjylland.

Alle serier