Per Clausens valgplakat skal på museum

Foto: Privatfoto.

Foto: Tegning af Johanne Schmidt-Nielsen

1 af 2

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten har talrige gange tegnet sin partikollega Per Clausen, når de to har siddet i møder sammen. Tegningerne er så gode, at Per Clausen har valgt at bruge en af dem til sine valgplakater til kommunalvalget i stedet for et billede.

I de år vi har siddet i Folketinget sammen har Johanne lavet flere tegninger af mig. Den her har hun finpudset specielt til lejligheden

Per Clausen, byrådskandidat, Enhedslisten, Aalborg Kommune

 

 - Jeg har altid syntes det var lidt sjovt, når hun tegnede mig. Og jeg synes også, at tegningerne er ret gode. Tegningen fremhæver nogle særtræk, i stedet for at man kommer til at se så neutral ud. Det er markant anderledes, og det kunne jeg godt lide, fortæller Per Clausen (Enhedslisten) om baggrunden for valget af den usædvanlige valgplakat.

Valgplakaten skal på museum

Per Clausen er nu blevet kontaktet af Dansk Plakatmusem i Den Gamle By i Aarhus, som gerne vil have valgplakaten til at indgå i deres udstilling.

- De har skrevet til mig, at de gerne vil have den til deres samling. Jeg er da stolt over, at den bliver anset for at være så usædvanlig, siger Per Clausen.

Man har sådan en standard, som man går frem efter, i hvert fald i de store partier. Og så fjerner man rynker og lignende, der sidder skævt. Det tror jeg er en dårlig idé, for så lægger man ikke mærke til dem

Per Clausen, byrådskandidat, Enhedslisten, Aalborg Kommune

- I de år, vi har siddet i Folketinget sammen, har Johanne lavet flere tegninger af mig. Den her har hun finpudset specielt til lejligheden, siger han.

Vil gerne skille sig ud blandt kandidaterne

Per Clausen mener, at kandidaterne på valgplakaterne generelt ligner hinanden for meget.

- Man har sådan en standard, som man går frem efter, i hvert fald i de store partier. Og så fjerner man rynker og lignende, der sidder skævt. Det tror jeg er en dårlig idé, for så lægger man ikke mærke til dem, hvis plakaterne og kandidaterne er alt for ens, siger Per Clausen.

Han har ikke selv set andre usædvanlige plakater.

- Jeg har fået mange rosende ord for den, fordi den er så usædvanlig, siger Per Clausen.

Fik idéen efter et indslag i Natholdet

Det var efter tv-programmet Natholdet på TV2, at Per Clausen fik idéen. Her deltog Johanne Schmidt-Nielsen, som i programmet skulle demonstrere sine tegne-evner. Hun viste her en af sine typiske Per Clausen-tegninger frem.

- Så det var der, at det gik op for mig, at tegningen havde bredere appeal, og at jeg ikke var den eneste, der syntes den var sjov, fortæller Per Clausen.

Plakaten kan lige nu ses rundt omkring i Aalborg Kommune, hvor Per Clausen er opstillet som byrådskandidat.

Forsiden lige nu