LIGE NU:

Overhalede spidskandidaten indenom: Her er den nye ældrerådmand

Jørgen Hein var nummer to på Radikale Venstres liste, men med et flot personligt valg satte han sig på det ene Radikale mandat og tilmed en rådmandspost i Aalborg Kommune.

Egentlig ville han bare gerne genvælges til byrådet, men nu venter en helt ny hverdag for Jørgen Hein. Den Radikale politiker, som tirsdag blev valgt ind i byrådet i Aalborg Kommune, overtager nemlig posten som ældre- og handicaprådmand fra Konservatives Thomas Krarup.

Radikale Venstre var et af mange partier, som mistede stemmer til Socialdemokratiet, som fik et overvældende godt valg og sikrede sig 17 mandater og dermed absolut flertal i Aalborg Kommune.

Det betyder at de radikale bliver reduceret fra to til et enkelt byrådsmedlem i den kommende periode, og det bliver altså Jørgen Hein, som tager den plads.

- Jamen, det er jo fantastisk. Jeg vidste godt, at vi ville gå tilbage og det ville ramme mig. Men det har jo ramt mig meget meget lidt, så det er jeg lidt overrasket over, siger Jørgen Hein, mens han torsdag er på gaden for at pille valgplakater ned.

Jørgen Hein, som var nummer to på Radikale Venstres liste, fik 873 personlige stemmer. Det er 200 stemmer flere end partifælle og spidskandidat, Daniel Nyboe Andersen, som i denne byrådsperiode har været viceborgmester i Aalborg Kommune.

På valgnatten forhandlede Daniel Nyboe Andersen sig frem til, at rådmandsposten på ældre- og handicapområdet skulle gå til Radikale Venstre, men da de personlige stemmer blev talt op, stod det altså klart, at det blev Jørgen Hein og ikke Daniel Nyboe Andersen, der kunne sætte sig på pladsen i byrådet og dermed også på rådmandsposten.

- Det er et stort job, jeg har fået. Jeg bliver politisk chef for 5600 medarbjedere og skal arbjede med et budget på tre milliarder kroner, siger Jørgen Hein.

Dermed venter en noget anden hverdag for Jørgen Hein, som oprindelig er bankuddannet, og i dag arbejder som daglig leder af Aalborg Ateletik- og Motion. Stillingen som rådmand er nemlig mere end bare en bitjans, fortæller en af de kommende rådmandskolleger.

- Det er en fuldtidsstilling at være rådmand. Det er der ingen tvivl om. Det er en rigtig stor opgave. Og så kan man sige, at ældre- og handicapforvaltningen er en ekstra stor opgave, for det er 24 timer i døgnet, hvor der er borgere at tage sig af, siger Venstres Tina French Nielsen, som både nu og i det kommende periode vil være at finde som skolerådmand, og som også selv tidliger har været rådmand for ældre og handicap.

Som om det ikke var nok med en rådmandspost i Aalborg Kommune, er Jørgen Hein også blevet valgt ind i regionsrådet som det eneste radikale medlem, så de kommende fire år bliver altså mere end travle for den nyslåede rådmand.

I indslaget herunder kan du møde den nye radikale rådmand:

Aalborgs rådmænd er på plads og én af dem er et noget ubeskrevet blad. Jørgen Hein fra det Radikale Venstre har med 200 flere personlige stemmer end Daniel Nyboe vippet partiets spidskandidat af pinden og sætter sig nu både i byrådet, regionsrådet og har oveni købet også fået en rådmandspost.

 

100421 Midt/Vest lystfiskeri

Flere fatter fiskestangen: Stort boom i lystfiskeri

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

def_thumb,50_percent

play Fællesspisning skal styrke det sociale på FGU

100421 Midt/Vest lystfiskeri

Flere fatter fiskestangen: Stort boom i lystfiskeri

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Til forsiden

Til forsiden