Birgit S. snupper storsejr: - Min mor siger ikke tillykke

00:20

Birgit S. Hansen og Socialdemokratiet i Frederikshavn har tirsdag sat sig på 18 mandater i byrådet. Dermed indtager hun også borgmesterposten de næste fire år.

Det meste af valgaftenen lykkedes det Birgit S. Hansen at holde ansigtet stort set følelsesfrit, mens stemmerne blev talt op, og spændingen steg.

Men da det kort efter midnat stod klart, at hun og Socialdemokratiet havde vundet en regulær jordskredssejr i Frederikshavn Kommune og sikret sig fulde 18 mandater, blødte grimassen op.

Faktisk blev den ellers hårde frederikshavnske borgmester helt pjattet, og hun blev fanget i et muntert øjeblik med sine forældre, efter hun officielt kunne meddele, at hun tager fire år mere som borgmester. 

Læs også Følg valget i Frederikshavn Kommune LIVE

- Min mor siger ikke tillykke med valget. Hun siger "kan vi så få noget mad", grinede Birgit S. Hansen og fik et kærligt kys på kinden af sin mor som svar.

Mens Socialdemokratiet gik frem med 18,5 procent, blev det et anderledes skuffende valg for Venstre og spidskandidaten Jytte Høyrup. Selv om Høyrup havde erklæret, at hun ville blive en bedre borgmester end Birgit S. Hansen, måtte hun se sit parti gå tilbage med 12,7 procent.

- Vi må forholde os til, at det er sådan, det er. Jeg kan ikke komme ind på, hvad vi har gjort forkert, men det kan måske være noget med strategien. Det skal vi hjem og evaluere på, lød det fra Jytte Høyrup efter det nedslående resultat. 

Overblik

KV17 - Frederikshavn

Livedækning afsluttet22. nov 2017 06:00

Forsiden lige nu