Foto: TV2/Nord

Efter vælgerlussing: Venstre i Frederikshavn slikker deres sår

Fire Venstre-kandidater må forlade byrådet. Det gælder både Mogens Brag, der har siddet der i 12 år, samt tidligere borgmester Lars Møller.

Med 18 mandater tog Birgit Hansen og Socialdemokratiet mere, end hvad de skulle bruge for at genvinde borgmesterkæden. Hun skulle formå at tælle til 15, men endte altså med tre mandater i "overskud" - uden overhovedet at have snakket med andre partier. Alene fik Birgit Hansen over 14.000 stemmer - 42 procent af stemmerne. Hun blev i sandhed valgets dronning.

Valgets store taber i Frederikshavn blev udfordreren Jytte Høyrup og Venstre. Partiet  gik massive 12,6 procentpoint tilbage i stemmeandel og mistede fire mandater, og dagen efter er det tid til at slikke sår i Venstre.

- Det er en nedsabling, som bør give stof til eftertanke. Der må blive selvransagelse i Venstre her bagefter. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra Mogens Brag, der er en af de Venstre-kandidater, der ikke får en plads i det nye byråd. Han udtaler sig til Kanal Fredrikshavn.

- Vi er nødt til at se, hvad vi kunne have gjort anderledes. Det her er simpelthen skidt, fortsatte han overfor Kanal Frederikshavn. 

Læs også Frederikshavn: Sådan ser det nye byråd ud

Og Mogens Brag er ikke den eneste med granatchok efter ydmygelsen tirsdag aften. Formanden for Venstre i Frederikshavn, Henrik Buchhave, siger til Kanal Frederikshavn:

- Vi skal hjem og evaluere for at finde ud af, hvor vi kunne have gjort det bedre og anderledes i forhold til de seneste fire år, udtalte han, da valglussingen var en realitet.

Sammen med Mogens Brag røg tidligere borgmester Lars Møller samt Pia Karlsen og Frode Thule Jensen ud med badevandet.