SENESTE NYT:

Venstre skifter gruppeformand: Den erfarne yngstemand overtager styringen

Efter et valg, hvor Anders Broholm slog sine partifæller med længder, er han nu blevet ny gruppeformand for Venstre i Frederikshavn.

Anders Broholm er med sine 33 år den yngste i Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune, men han er samtidig den Vestrepolitiker, der har siddet længst. Tilmed blev han partiets største stemmesluger ved kommunalvalget, hvor han med 1414 personlige stemmer fik over dobbelt så mange stemmer som den næstmest populære Venstrepolitiker, Mette Hardam, og mere end tre gange så mange som gruppeformand og spidskandidat Jytte Høyrup.

Derfor er det på mange måder oplagt, at gymnasielæreren fra Frederikshavn fra 1. januar bliver ny gruppeformand for byrådsgruppen i Venstre i Frederikshavn Kommune.

- Det var Jytte (Høyrup, red.) selv, der pegede på mig, så det er sket i fred og fordragelighed. Jeg har været med længe, og med det gode personlige stemmetal har vælgerne givet mig opbakning til at stå i spidsen for gruppen, så det er helt naturligt, at jeg er blevet valgt, siger Anders Broholm.

Samtidig kan han glæde sig over en plads i økonomiudvalget og formandsposten i kultur- og fritidsudvalget.

- Jeg er glad for begge poster. Kultur og fritid er et spændende område, som jeg har brugt meget tid på, og jeg ved, at der ligger interessante opgaver og venter, siger Anders Broholm.

Den hidtidige gruppeformand og udfordrer til borgmesterposten ved det netop overståede kommunalvalg, Jytte Høyrup, bliver 2. viceborgmester i Frederikshavn Kommune.