LIGE NU:

Arne Boelt kan tage fire år mere i Hjørring

Socialdemokratiet i Hjørring Kommune har tirsdag aften hentet 44 procent af samtlige stemmer afgivet i kommunen. Det er nok til at give borgmester Arne Boelt yderligere fire år på borgmesterposten.

Og det er ikke overraskende noget, der vækker glæde hos S-borgmesteren, der de seneste måneder har været igennem noget af en rutsjebanetur med anbringelsessager, demonstrationer og personlig chikane. 

- Det er fantastisk. Det er godt. Det er dejligt, at vi også har fremgang ude i landområderne, hvor det har forlydt, at vi var pressede, fordi vi har lukket skoler. Så det er rigtig dejligt, at der er balance, siger Arne Boelt til TV2 Nord.

Indtil videre foregår der forhandlinger med SF og Enhedslisten, men borgmesteren fortæller også, at Venstre har budt ind på en snak med ham.

- Når det ser ud til, at man går ind i sin tredje periode, er det en rigtig god følelse, man står med. At blive valgt og genvalgt og genvalgt, det er ikke bare en selvfølge. Så jeg er glad, og jeg er stolt på mit partis vegne, siger Arne Boelt.

Socialdemokratiet har hentet næsten 1500 stemmer mere end for fire år siden, mens især Venstre og Konservative er gået tilbage.