LIGE NU:

Daniel Rugholm trækker sig fra borgmesterkampen i Hjørring

Karrrieren og en plads i Folketinget er vigtigere for Daniel Rugholm end borgmesterposten i Hjørring. Derfor dropper han nu sit kandidatur til kommunalvalget.

Valgkampen til det kommende kommunalvalg er knap nok skudt i gang, inden en af de fremtrædende kandidater  til borgmesterposten i Hjørring har trukket sig. 

Daniel Rugholm er 1. viceborgmester, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti og spidskandidat til en borgmesterpost i Hjørring byråd, men nu er det slut.

- Jeg har fået et jobtilbud, jeg ikke kan sige nej til. Hvad det er, og hvor det er henne, kan jeg ikke afsløre lige nu. Jeg kan bare afsløre, at det er mere på den internationale politiske scene. Men jeg er så langt i forhandlingerne, at jeg melder det ud nu, så De Konservative i Hjørring kan få arbejdsro op til kommunalvalget, siger han. 

Han går i stedet for efter en plads i Folketinget. 

- Der er uden tvivl en chance for at blive borgmester til november, men der er også en rigtig stor chance for at kunne repræsentere nordjyderne i Folketinget efter næste valg. Det sidste kan, modsat en borgmesterpost, kombineres med nogle nye og spændende karrieremuligheder, som jeg bliver nødt til at forfølge i de kommende år, siger Daniel Rugholm om sin beslutning. 

Han arbejder til dagligt i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, og det er det arbejde, han nu har sagt op. Han vil ikke ud med, hvor og hvornår han starter i det nye job. 

- Når ens karriere går godt, så følger et større og større ansvar, som kræver mere tid og fokus. Det er også virkeligheden for både mit lokal- og landspolitiske engagement og min erhvervskarriere. Jeg har været så privilegeret, at kunne kombinere tingene i en årrække, men på alle tre områder er jeg nu nået til et punkt, hvor tingene ikke længere kan kombineres, og hvor næste niveau på hvert enkelt område vil kræve min fulde opmærksomhed. Derfor er jeg blevet nødt til at træffe et valg. Det har ikke været en let beslutning og den kommer efter mange og nøje overvejelser, siger Daniel Rugholm.

Hvem der skal overtage posten som borgmesterkandidat efter Daniel Rugholm afgøres på et opstillingsmøde torsdag aften, hvor partiet samtidig opstiller yderligere kandidater til den i forvejen udmeldte liste.