LIGE NU:

De Konservative i Hjørring: Per Møller er ny borgmesterkandidat

De konservative i Hjørring har enstemmigt valgt Per Møller som deres borgmesterkandidat, efter Daniel Rugholm meldte sig ud af valgkampen torsdag.

På et ekstraordinært udvalgsmøde er de Konservative i Hjørring torsdag aften kommet frem til, at Per Møller skal være deres borgmesterkandidat.

Den beslutning kommer i kølvandet på, at deres hidtil borgmesterkandidat, Daniel Rugholm, har meldt sig ud af valgkampen torsdag formiddag.

- Vi er i enighed kommet frem til Per Møller. Vi får en stærk kandidat i ham, så mener fortsat vores chancer for borgmesterstolen er gode, siger formanden for den konservative vælgerforening i Hjørring, Palle Jørgensen.

Per Møller er den eneste fra de Konservative, udover Daniel Rugholm, der har erfaringer i Byrådet. Netop derfor er valget faldet på ham.

- Vi har fundet det mest hensigtsmæssigt, at vi har en borgmester der har byrådserfaring, siger Palle Jørgensen.

Den nye borgmesterkandidat skal i vid udtrækning overtage Daniel Rugholms opgaver, og fremover vil han blive promoveret som borgmesterkandidat for de Konservative.

Venstre har allerede meldt, at nu hvor Daniel Rugholm har trukket sig ud af valgkampen, vil de presse sig på for at for en borgmester, der er venstremand.

- Det overrasker mig ikke. Jeg synes faktisk, det er utroligt, de ikke har gjort det noget før, siger Palle Jørgensen.

De Konservative satser på at bevare deres tre mandater til kommunalvalget, og håber på at få en mere.