LIGE NU:

Læsø-borgmester: Vi skal have en folkeafstemning om en ny færge

Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen overraskede onsdag aften på direkte tv med meldingen om, at han ønsker en folkeafstemning om fremtiden for en ny færge.

Venstre-manden og borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen lægger op til, at det ikke alene er den kommende kommunalbestyrelse, der skal afgøre, om øen skal have en ny færge, i givet fald hvilken – og ikke mindst om det fortsat skal være mellem Frederikshavn og Vesterø at færgen skal sejle.

- Vi skal have en folkeafstemning om en ny færge, fordi det er vigtigt at høre læsøboernes mening og holdning til en eventuel ny færge, så hele øen er med på det, lyder det fra borgemesteren.

Også Inger Pedersen fra Fælleslisten stemmer for en folkeafstemning om en ny færge, ligesom Læsø Listens Lars Vilsen og Socialdemokraternes Folmer Hjorth Kristensen også gerne ser en folkeafstemning. Dansk Folkeparti er mere lunkne ved udsigten til en folkeafstemning.

- Vi siger ja til en ny færge, men vi skal ikke tage en beslutning nu og her, og folk på Læsø skal høres, og vi skal have mere åbenhed om færgen, lød det fra Karsten Nielsen, Dansk Folkeparti, der dog ikke umiddelbart ville gå så langt som til en decideret folkeafstemning.

Karsten Skov Pedersen, der er Konservatives spidskandidat til det forestående kommunalvalg, er helt på linje med borgmesteren, men han er til gengæld ikke i tvivl om, at der skal en ny færge til Læsø.

- Vi skal have en ny færge, der er lig med den, vi har nu, Margrethe Læsø, men den skal være ti meter længere og skal kunne håndtere tungt materiel, siger Karsten Skov Pedersen og tilføjer:

- Og selvfølgelig skal færgen fremtidssikres – for omkring fem millioner kroner – så den kan sejle i internationalt farvande og et par gange om ugen kunne sejle til Gøteborg.

Borgmester Tobias Birch Johansen mener, det er et must, at en ny færge skal kunne sejle internationalt.

- Nu har vi i mange år kigget mod fastlandet som i primært Frederikshavn, men vi skal nu begynde også at kigge den anden vej og mod det store land, Sverige, som ligger meget tæt på, siger Tobias Birch Johansen.

Og måske kan Frederikshavn fremover ikke være sikker på dagligt at få besøg af læsøboere og turister til og fra øen. For det er muligt, at Læsø meget hellere vil have at færgen til sejle mellem Sæby og Vesterø. Det vil kunne forkorte færgeoverfarten betydeligt.

- Sæby kunne være en løsning, og så skal vi bare have Frederikshavn Kommune til at dække de udgifter, der er forbundet med at lave et nyt færgeleje der. Så kan der køre shuttle-busser mellem Sæby og Frederikshavn, lyder forslaget fra Karsten Skov Petersen, Konservative.

Også Liberal Alliances kandidat Ole Nørmark Lind mener, der er behov for en ny færge.

- Det haster, for i dag er der allerede mange færgeafgange, der er udsolgt – og folk varfarter til øen, lyder det fra Ole Nørmark Lind, der i forbindelse med valgdebatten på TV2 Nord understregede over for de øvrige kandidater, at der er sket utroligt meget positivt på turismeområdet ikke mindst siden, prisen på færgebilletten er sat markant ned i udvalgte perioder.

Hør borgmester Tobias Birch Johansen (Venstre) fortælle om, hvorfor en folkeafstemning er en god ide

 

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Fie Udby Erichsen

play OL-Fie om barndommen i Hobro: - Jeg var ikke til at trække hjem fra roklubben

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

20_percent

play Kitesurfere og motorbåde forstyrrer dyrelivet på Grenen

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Fie Udby Erichsen

play OL-Fie om barndommen i Hobro: - Jeg var ikke til at trække hjem fra roklubben

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

Til forsiden

Til forsiden