LIGE NU:

Fortsat ballade om aftale i Rebild - Busk beskylder Degn for uærlighed

Det brager og buldrer, når Allan Busk kritiserer Tommy Degn for at løbe fra aftale. - Han røvrendte os, siger Busk. - Vi fik vores krav opfyldt hos Sebbelin, svarer Degn.

Siden valget i aftes har Den Sociale Fælleslistes Allan Busk været gavmild med kritikken af Tommy Degn fra Dansk Folkeparti. Og kritikken fortsætter dagen derpå. 

- I går eftermiddags havde Tommy og jeg en snak, og vi var enige om, at vi ikke ville pege på Sebbelin som borgmester. Da stemmerne var talt op, stak Degn af, da vi vendte ryggen til og røvrendte hele lortet. Jeg er meget forundret, og han har ikke været ærlig, lyder den barske kritik fra Allan Busk, der længe så ud til at blive Rebilds nye borgmester. 

Resultatet blev, at Leon Sebbelin kan fortsætte som borgmester - med støtte fra Dansk Folkeparti.

- Rebilds borgere er lamslåede. De aner ikke, hvad der foregår. DF har solgt sig alt for dyrt, siger Busk. 

quote Rebilds borgere er lamslåede. DF har solgt sig alt for dyrt... 

Allan Busk

Kritikken preller dog af hos Dansk Folkepartis Tommy Degn. 

- Det er korrekt, at vi havde en aftale. Jeg havde dog sagt, at det 'ville blive svært at pege på Sebbelin'. Men da jeg forhandlede med Allan Busk og Gert Fischer, kunne vi ikke blive enige, og så tog jeg en snak med den anden fløj, forklarer Tommy Degn. 

I den anden lejr fik han et tilbud, han ikke kunne sige nej til. 

- Da jeg fik mine to krav om fordobling af minimumstiden for besøg af hjemmeplejen - fra fem til 10 minutter - og en forøgelse at visitationerne med fem procent indfriet, så havde jeg ikke noget problem med at pege på Sebbelin. Vi kan godt leve med ham som borgmester, hvis vi til gengæld kan gøre det bedre for kommunens ældre borgere, forklarer Tommy Degn.

- Kan vælte dem på to minutter
Allan Busk har dog ikke den store tiltro til konstellationen. 

- Det er jo taberen, der er blevet borgmester, og jeg ved, at Dansk Folkepartis bagland er splittet og rasende. Jeg har fået beskeder fra flere, som fortæller, at de nu melder sig ud af DF, siger Allan Busk, der i øvrigt mener, at han kan 'splitte flertallet på to minutter', når byrådsarbejdet begynder. 

Det ryster ikke Tommy Degn, der siger, at han ikke har modtaget nogen udmeldelser. 

- Jeg aner ikke, hvad Busk kan og ikke kan. Jeg føler, vores konstitueringsaftale i byrådet er stærk, og vi har fået to stærke ønsker opfyldt. Det har givet en del positive kommentarer fra mit bagland - og ingen kritik, siger Tommy Degn, der udover at være tungen på vægtskålen i byrådet også er lokalformand for DF i Rebild Kommune.

Fakta - konstitueringsaftale Rebild Kommune