LIGE NU:

Forsker: Surfere valgte Alternativet ind i Thisted

Ifølge valgforsker Johannes Andersen har Alternativet fået et mandat i Thisted, fordi der er stor opbakning til partiet i surfermiljøet.

På valgaftenen tirsdag stod det hurtigt klart, at Alternativet ville få partiets første byrådspost, og det blev i Thisted.

Det var måske overraskende for mange at det netop ville blive i Thisted i Nordjylland, for Alternativet er kendt som et urbant storbysparti, der opfatter sig selv som såvel en politisk bevægelse som en kulturel stemme.

quote Når de er kommet ind i Thisted, så er det fordi de er i stand til at løfte en lille gruppe af windsurfere og deres interesser

Johannes Andersen, valgforsker, Aalborg Universitet

Men det er netop den kulturelle og anderledes stil hos Alternativet, der har fået fat i vælgere i Thisted, mener valgforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet.

- Når de er kommet ind i Thisted, så er det fordi de er i stand til at løfte en lille gruppe af windsurfere og deres interesser. På den måde er man i et meget traditionelt bundet fiskersamfund, der har man pludselig fået et Alternativ, fortæller valgforskeren.

Ifølge Johannes Andersen handler det for surferne om vindmøller.

- Det er nogen, der gerne vil have flyttet nogle møller, som de andre gerne vil have placeret relativt tæt på havnen. Og det har så givet grobund for sådan en modstandsbevægelse, hvor de mest avancerede surfere, de frygteligt gerne vil flytte dem, fordi det er et enestående område i verden, påstår de. Så der har vi fået Alternativet som et muligt alternativ, og det er en helt enestående situation man oplever derovre, siger Johannes Andersen.

 

quote Det er nogen, der gerne vil have flyttet nogle møller, som de andre gerne vil have placeret relativt tæt på havnen

Johannes Andersen, valgforsker, Aalborg Universitet

Alternativet fik valgt Joachim Kjeldsen ind i det 27 mand store byråd i Thisted. Han fik 578 stemmer.

Efter valgresultaterne fra hele landet er gjort op, har Alternativet i alt fået 20 mandater fordelt på 15 kommuner, og en borgmesterpost i København, en viceborgmesterpost på Bornholm og tre regionsrådsmedlemmer.

Herunder ses Joachim Kjeldsens valgvideo fra TV MIDTVEST.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden