Det er ikke alle sommerhusgrundene, der er blevet kørt over af nedrivningsmaskiner. Foto: Brian Daugaard

Beton-vandalisme i fredet område meldt til politiet

Ingen vil tage ansvaret for bulldozer-rydning af klitter i et fredet sommerhusområde ved Lønstrup. Nu skal politiet finde ud af, hvem der står bag.

Mens Hjørring Kommune endnu ikke har politianmeldt det ulovlige arbejde, der er blevet udført i et sommerhusområde ved Lønstrup i juledagene, har Kystdirektoratet været anderledes hurtig på aftrækkeren.

Efter at have holdt møde med Hjørring Kommune og set skaderne på det fredede område er Kystdirektoratet nu klar til at politianmelde det. 

Det er meget grelt, de her. Jeg kan ikke huske, at jeg har set store arbejder udført uden tilladelse.

Hans Erik Cutoi-Toft, Kystdirektoratet.

Det siger områdechef Hans-Henrik Cutoi-Toft fra Kystdirektoratet.

- Det er meget grelt, det her. Jeg kan ikke huske, at jeg har set så store arbejder udført uden tilladelse. Det er noget, vi ser på med stor alvor. Den slags kræver tilladelser, og det har man altså ikke haft her, siger Hans Erik Cutoi-Toft

Tavse sommerhusejere

Lige før jul gik en bulldozer og en betonkanon i gang med at udjævne området omkring nogle sommerhuse ved Lønstrup, der ligger faretruende tæt ved skrænten og er i risiko for at styrte i havet. Noget, det blev foreviget af en lokalpolitiker og siden har skabt heftig debat.

Læs også Sommerhusformand nægter vandalisme: - Vi kan ikke se, at det er fredet område

Klitter mellem sommerhusene blev jævnet helt ud, og det overskydende blev skubbte ud over skrænten og ned på stranden. Som et sidste punktum i operationen blev der også hældt beton ud over skrænten.

Men selv om der findes billeder af arbejdet, mens det bliver udført, er det stadig ikke afklaret, hvem der står bag beton-vandalismen. Mistanken ligger dog primært hos sommerhusejerne.

Men ingen af de berørte sommerhusejere har indtil videre ønsket at udtale sig til TV2 Nord.

Læs også Bulldozer-vandalisme stadig ikke politianmeldt

Hans Erik Cutoi-Toft fra Kystdirektoratet kalder det en af de mere alvorlige sager, han har set.

- Der er nogle sommerhuse, som ligger rigtig tæt på kanten, og der er uden tvivl nogle sommerhusejere, som er ret bekymrede for, hvor lang tid de kan bevare deres ejendomme. Det er formentlig et desperat forsøg på at beskytte sommerhusene, siger han. 

03:47

Kystdirektoratet politianmelder nu de ødelæggelser, der er sket ved et sommerhusområde i Lønstrup, hvor klitterne er gravet væk, og der er hældt beton ud over klinten.

Luk video