04:27

Tre læger stopper 1. oktober i Regionsklinikken i Storvorde. Endnu er der ikke fundet nye læger til at overtage deres arbejde.

Lægemangel i Nordjylland: Lægerne siger op i Storvorde

Borgerne i Storvorde i Aalborg Kommune er igen uden læger. Region Nordjylland ansatte ellers for et år siden fire læger som en midlertidig løsning. Men nu er de også væk, inden det lykkedes at finde en varig ordning

For et år siden røg Storvorde ind i et akut problem, da lægehusets tre læger stoppede samtidig på grund af alder. Og den løsning, Region Nordjylland siden kom på, ser nu også ud til at smuldre. 

Lars Peter Frisk, medlem af Aalborg byråd og borger i Storvorde, har svært ved at få øje på en løsning

- Det er den sidste lægeklinik fra den gamle Sejlflod Kommune, altså et område på næsten 10.000 borgere. Det vil være en katastrofe, hvis man ikke længere har lægedækning herude, siger Lars Peter Frisk.

Regionen så ingen anden udvej end selv at overtage driften. Fire nye, yngre læger blev ansat, men de holdt kun et år i regionsregi. En læge flyttede for nylig, og de tre andre forlader klinikken den 1. oktober.

Nu fryger jeg for fremtiden for den her lægeklinik.

Lars Peter Frisk, lokalpolitiker og borger i Storvorde.

- Det var fire dygtige læger. De var egentlig også godt tilfredse med området, men selve lægeklinikken var ikke tidssvarende, så de ville gerne prøve noget andet. Nu frygter jeg for fremtiden for den her lægeklinik, siger Lars Peter Frisk.

Nu må byens borgere igen indstille sig på, at de har mistet deres faste læge - denne gang efter kun et år. 

Læs også Lægemangel: Lægerne i Nordjylland skal løbe hurtigst

Lone Sondrup, medlem af regionsrådet i Nordjylland, erkender, at den gammeldags praktiserende familielæge som institution er færdig, men hun håber på en løsning i Storvorde.

- Det er utroligt ærgerligt og beklageligt, at de læger nu har opsagt deres stillinger, for det er jo netop de her praktiserende læger, vi higer efter at få til at bosætte sig med en praksis i Nordjylland. Vi skulle måske have været lidt mere opmærksomme på at hjælpe dem med det, de så gerne vil, men ellers tror jeg ikke, at regionen ikke har været attraktiv nok som arbejdsplads for dem, siger Lone Sondrup.

De nye læger, der blev ansat af Region Nordjylland for et år siden i Storvorde, vil nu sammen drive egen klinik i Aalborg. Og regionen må på jagt efter nye læger. Lægeklinikken i Storvorde er omfattet af en såkaldt praksisplan, der forpligter regionen til at sørge for, at der er læger i byen 

Læs også Region Nordjylland om lægemangel: Vi har flere muligheder

- Vi annoncerer efter, om der er andre læger, der kunne tænke sig at overtage klinikken. Uanset hvad driver regionen den klinik videre, der er derude, så der vil altid være en klinik i Storvord. Enten finder vi folk, der vil drive den permanent eller også driver regionerne klinikken med læger, vi selv ansætter eller med vikarer fra vikarbureauet, siger Charlotte Larsen, kontorchef i Patientforløb i Region Nordjylland.

Ingen af de fire læger, der har opsagt deres stillinger, har ønsket at udtale sig om sagen. 

Læs også Minister vil Nordjyllands lægemangel til livs