LIGE NU:

Vesthimmerland-borgmester i chok: - Vagtlægelukning giver øget utryghed

- Vi er dybt bekymrede, lyder det fra borgmester Per Bach Laursen i åbent brev til Regionsrådet, der vil lukke vagtlægerne fire steder i regionen.

Vesthimmerlands Kommunes borgmester er lige så chokeret som sin kollega i Frederikshavn, Birgit S. Hansen, over Regionsrådets forventede beslutning om, at lægevagten i Farsø, Brovst, Brønderslev og Skagen sandsynligvis lukkes til marts.

- Vi er totalt udeforstående overfor dette forslag og mildest talt forundrede over ikke at have været inddraget i processen, skriver Per Bach Laursen i et åbent brev, der sendes ud forud for Regionsrådets møde i morgen, tirsdag. 

TV2 Nord kunne i går fortælle, at Regionsrådet på et lukket punkt på dagsordenen planlægger at lukke lægevagter og gennemføre en ny aftale med Praktiserende Lægers Organisation, PLO. 

Aftalen betyder foruden lukningerne, at lægerne skal arbejde mindre som vagtlæger - og at de samtidigt står til en lønforhøjelse, så lægerne nu er garanteret en betaling på mindst 10.000 kroner for en nattevagt. 

Den forringelse for borgerne, der nu får længere til vagtlægen, vil borgmester Per Bach Laursen ikke acceptere. 

Herunder kan du læse hele det åbne brev, som Per Bach Laursen har sendt til regionsrådet. 

- Vi er dybt bekymrede for den sociale slagside, som forslaget risikerer at medføre, da det langt fra er alle, som har en bil til rådighed og vi frygter, at forslaget i ydersted konsekvens vil føre til en stigning i akutte indlæggelser med store både menneskelige og økonomiske konsekvenser til følge, skriver borgmesteren i brevet.

Han opfordrer regionspolitikerne til at udskyde beslutningen, så borgerne kan blive hørt, inden en endelig beslutning træffes. 

Åbent brev til Regionsrådet fra Vesthimmerlands Kommune.