Foto: Søren Elmkjær

Foto: Søren Elmkjær

Foto: Søren Elmkjær

1 af 3

190 unge kæmper til Robinson Challenge på Læsø

190 unge deltager i dette års Robinson Challenge på Læsø, hvor de blandt andet skal på natløb og ud og mærke naturen på egen krop.

Teenageværelset er skiftet ud med natløb, dyst og friluftsliv, når 190 unge deltager i årets Robinson Challenge på Læsø, hvor de vil blive udfordret både fysisk og psykisk. Arrangørerne håber at kunne give de unge en oplevelse, der vil blive siddende i de unge i lang tid.

- Til Robinson Challenge på Læsø bliver de unge trukket ud af deres vante rammer og kommer back to basic, hvor de skal bruge deres krop og kreativitet. Det er helt vildt at opleve, hvordan de her unge mennesker bare vokser på få dage. Det er læring, udvikling og fællesskab, som de ikke møder på samme måde til dagligt. Det kan altså bare noget, siger Rolf Bekker, Regionsformand for Ungdomsringen i Nordjylland.

De fleste kender måske Robinson fra TV. Her stemmer deltagerne hinanden ud som programmet skrider frem. Det er ikke tilfældet på Læsø. Der er ingen af de unge mennesker der stemmes hjem før tid. I stedet er der fokus på sammenhold, samarbejde og fællesskab.

- Alle kan være med. Der er fokus på bredden og fællesskabet. De unge er inddelt i hold, og det handler om at hjælpe og støtte hinanden undervejs, så man kommer igennem dysten som et team. På den måde er Robinson Challenge også en modpol til den verden, de unge lever i i dag, hvor det ofte er den individuelle præstation, der hyldes, siger Rolf Bekker.

Arrangementet afvikles fra 29. september til 1. oktober