Foto: Per Frank Paulsen

Borgmester og V-kandidat vil presse ministre på Kattegat-løfter

Læsøs bogmester Tobias B. Johansen og V-kandidat Kristian Andersen vil få ministre til at ændre beslutning om at frede dele af Kattegat.

-Vi vil udsætte de to ministre for et massivt pres. Vi kan ikke andet. De skal give sig, for det betyder liv og død for Læsø.

Sådan lyder det fra Tobias Birch Johansen (V) der efter beslutningen om at frede de dele af Kattegat, der er vitale for jomfruhummer-fiskeriet på Læsø, er gået sammen med folketingskandidat Kristian Andersen (V) for at få beslutningen lavet om.

- Og det burde kunne lade sig gøre, for der er meget store dele af Kattegat, hvor der ikke fiskes. Derfor er vi glade for, at vi måske er ved at være der, hvor der kan blive en ny dialog, siger han.

- Fødevareministeren og miljøministeren løber fuldstændig fra de løfter til fiskerne, som regeringen tidligere har givet, siger Kristian Andersen.

- Tidligere fødevareminister Karen Hækkerup (S) lovede højtideligt, at Læsø-fiskerne ikke ville blive ramt på deres hummer-fiskeri. Men det har regeringen altså valgt at overhøre - uden at involvere dem, der berøres af deres beslutning, siger han videre.

De to Venstre-folk har taget kontakt til de øvrige nordjyske borgmestre i håb om at kunne samle en stærk front mod de to ministre.

-Vi kæmper for vores liv, vores erhvervsudvikling og vores arbejdspladser. Og derfor trækker jeg på alt og alle, der kan og vil gøre en forskel. Derfor taler jeg med mine kolleger i sammenslutningen af fiskeribyer, men også kommunerne i Nordjylland generelt, siger Læsø-borgmesteren og fortsætter:

- Vi er nødt til at stå sammen og vise, at man har trådt Nordjylland for nært, når man tilsidesætter løfterne til os - i stedet for at forfølge de alternativer, der kunne vise sig efter frugtbare forhandlinger om fredningerne, som fiskeriet har ført med de grønne organisationer og de to ministres embedsværk. Vi skal tilbage til forhandlingsbordet - og ministrene skal med, for alternativet er skræmmende.