LIGE NU:

Efter flere måneders jagt: Uønsket muntjak-hjort skudt på Læsø

Den muntjak-hjort, der på mystisk vis har indtaget Læsø, er nu blevet skudt.

For måneder siden viste en uønsket gæst på Læsø sig. Den asiatiske hjorteart muntjak var blevet set på øen, og det er ikke en velkommen art. 

Muntjak-hjorten er at finde på Miljøstyrelsens lister over invasive arter, og derfor var jagten givet fri på dyret. 

Efter flere måneders jagt er det nu lykkedes. I facebook-gruppen "Folk der elsker læsø" har en jæger lagt et billede op af den døde hjort, som det tydelige bevis på, at hjorten nu er nedlagt. 

Muntjak-hjorten er uønsket i den danske natur, fordi den er til fare for planter og træer i skoven. Derudover kan den få kalve året rundt, hvilket betyder, at den kan formere sig ekstremt hurtigt, hvis den først får fodfæste i et område. Særlig i England har man på igennem 1900-tallet haft problemer med hjorten. 

Nu håber borgerne på Læsø, at den dræbte muntjak var den eneste, der huserede på øen. 

Hvor kommer den fra?

I forbindelse med opslaget og billedet af den døde muntjak, er der flere facebook-brugere, der stiller det oplagte spørgsmål:

Hvordan er hjorten kommet til Læsø?

Det spørgsmål har spøget på øen lige, siden hjorten blev set for første gang i foråret, men mysteriet er endnu ikke blevet løst. Blandt teorierne er, at den er blevet udsat ulovligt på øen, mens andre tror, den er svømmet fra Sverige. 

En lokal mand har tidligere haft en flok af muntjak-hjorte i indhegning på sin grund, men han fastholder, at samtlige hjorte blev aflivet, da han blev gjort bekendt med, at han ikke måtte have dyrene på sin grund.