Seneste nyt:

Glad borgmester: Læsø er ét skridt tættere på at få en ny færge

Færgebestyrelsen har stemt for, at en singleender-færge skal optimere trafikken til og fra Læsø.

Flaskehalsproblemerne på Læsøfærgen i højsæsonen ser nu ud til at være ét skridt tættere på at blive løst.

Et flertal i færgebestyrelsen på tre mod én har besluttet at stemme for valget af det såkaldte single-enderfærge.

Det oplyser borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen (DF), i en pressemeddelelse.

quote Vi skal leve af turisterne, og de vil få flere afgange af vælge mellem, når vi vælger den her løsning. Vi vil jo gerne have gæster til øen, og så det er vigtigt, at man har en optimal færgeforbindelse.

Karsten Nielsen,borgmester, Læsø Kommune 

Single-enderfærgen har plads til 600 passagerer og 140 biler - og koster 190 millioner kroner. Den er mindre end dobbeltender-færgen, som også var blevet præsenteret for færgebestyrelsen som en mulighed.

Borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen, er godt tilfreds med, at færgebestyrelsen har peget på singleender-færgen.

- Vi skal leve af turisterne, og de vil få flere afgange af vælge mellem, når vi vælger den her løsning. Vi vil jo gerne have gæster til øen, og så det er vigtigt, at man har en optimal færgeforbindelse, siger han.

Forud for beslutningen var færgebestyrelsen blevet præsenteret for en businesscase for singleender-færgen af skibsingeniør Claus Kruse – samt et økonomisk evalueringsskema for driften frem til år 2040. Det skriver borgmesteren i sin pressemeddelse.

Single-enderfærgen er mest sikker

Karsten Nielsen (DF) understreger, at både singleender- og dobbeltender-færgen er gode projekter med hver sine fordele. Alligevel mener Karsten Nielsen, at singleender-færgen også er mere sikker.

- I det her barske farvand, som vi sejler i, kan vi ikke lide en dobbelt-enderfærge, der er åben i begge ender. Derfor er den rigtige færgetype for Læsø én, der kun er åben i den ene ende. Det giver en større tryghed, siger Karsten Nielsen.

Selv om dobbelt-enderfærgen har plads til flere passagerer, mener borgmesteren ikke, det er dér, man bør sætte ind. Det er snarere mængden af afgange, der er vigtigt for øen.

- Ja, der har været flaskehalse, men det har været på grund af antallet af afgange. Der er rigeligt af plads for færgerne, men det handler om, at vi skal sikre flere afgange, understreger han.

Ifølge borgmesteren er planen at lade den nye færge indgå som hovedfærge, mens en af de nuværende færger, Margrete Læsø eller Ane Læsø, bliver indsat som ekstra i travle perioder, hvor der normalt opstår flaskehalsproblemer.

Inden den nye færge kan blive en realitet, skal den endeligt godkendes af Kommunalbestyrelsen.