LIGE NU:

Læsø drømmer om ny stor lufthavn

En lille ø med store ambitioner. Tirsdag havde Læsøs borgmester besøg af transport- og bygningsministeren. Står det til Læsøs borgmester, så får øen snart en ny stor lufthavn.

Den lille ø-kommune har allerede en lille flyveplads. Men drømmene er store, og står det til Læsøs borgmester Tobias Birch (V) , så får langt større fly forhåbentligt snart luft under vingerne på øen i Kattegat. Derfor blev der tirsdag afholdt møde, hvor transport - og bygningminister Hans Christian Schmidt (V) var med.

- Det er stort for læsø, at der bliver vidst den her interesse, siger Tobias Birch, borgmester på Læsø.

Lige nu er det den 1,5 times lange færgetur, turister såvel som øboere i høj grad benytter, for at komme ud på øen. Men borgmesterens håb er, at de i fremtiden kan byde på en lufthavn, der kan give hurtige transporttid til de mange besøgende.

- Det kan give vækst og udvikling og en udvidelse af vores meget korte sæson. Vi håber, det kan give flere turister, og at det en større bosætning på læsø, fordi tilgængeligheden bliver større.

- Det her er jo helt at sidestille med kollektiv trafik. Og så er det meget miljøvenligt, og der er forhåbentlig også en god økonomi i det. Det drejer sig jo om at kunne transportere sig fra A til B, siger ministeren.

For at der kan komme større fly på vingerne, skal de nuværende baner udvides. Men hvad sådan en herlighed kommer til at koste, er endnu ikke fastlagt. Det virker dog ikke usandsynligt, at pengene nok skal komme, mener borgmesteren.

- Jeg synes ikke, det er naivt at tro, at der er nogle, der kunne tænke sig at være medfinansierende på det her. Jeg kan ikke pege på nogle konkret. Men når vi viser, at der er muligt, så tror jeg, det er det nok til at få andre til at sige, at de bakker op om det her, siger Tobias Birch.  

Og der er flere, der deler borgmesterens ambitioner

-Vi er klar til at flyve med det samme. Altså via Aalborg – til Læsø og Göteborg, siger Niels Sundberg, der er direktør for Sun-air.

-Jeg ser det som rigtig realistisk. Men om det er i morgen eller om to eller treår, kan jeg ikke svare på, for det er en kæmpe opgave, fortæller borgmester Tobias Birch.