LIGE NU:

Læsø drømmer om selvkørende biler

Læsøs Teknik- og Havneudvalg har selvkørende biler på mandagens dagsorden.

Drømmen om at gøre Læsø til et godt eksempel for teknologien indenfor selvkørende biler er blevet tændt. 

Der afholdes mandag møde i Teknik og Havneudvalget i Læsø Kommune, hvor muligheden for selvkørende biler på øen er på dagsordenen. 

Formanden for Læsøs Teknik og Havneudvalget Niels Krebs deltog 24. februar i Vesthimmerlands Kommune i et foredrag med Henrik Schärfe fra firmaets AUTONOUS. Her blev der talt om, hvorvidt Læsø Kommune ville være egnet til at deltage i projektet med de førerløse biler.

- Henrik Schârfe gav udtryk for, at Læsø var særdeles egnet, og at han gerne ville komme og holde et oplæg for Kommunalbestyresen og drøfte mulighederne, skriver Teknik og Hanveudvalget på dagsordenen for dagens møde.

Borgmester Tobias Birch Johansen ser gerne, at øen bidrager til projektet med selvkørende biler, som han mener er uundgåeligt i fremtiden:

- Det er et godt projekt, og selvkørende biler er uden tvivl noget, vi kommer til at se mere til. Der vil Læsø selvfølgelig gerne være forsøgskaniner, siger borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen. 

Mødet mandag er kun det første spadestik til at få Læsø med i projektet, og der er mange faktorer, der skal tages højde for. En af de helt store omkostninger ville være fotograferingen af vejstrækningerne, som bilerne kører på, da informationen skal ind i bilens datacenter, så den kan styre efter dem.

Men borgmesteren er optimistisk, han ser store muligheder for projektet på øen.

- Jeg tror chancerne for, at vi kan få projektet til Læsø er gode. Vi er et afgrænset område, og derfor også lette at måle resultaterne på efterfølgende, siger Tobias Birch Johansen. 

Særligt er Læsøs nuværende situation positiv for projektet.

- Grundet vores status som ø-samfund og vanskeligt stillet kommune har Læsø Kommune mange flere muligheder for at få støtte end andre kommune i Nordjylland, skriver Teknik og Havneudvalget i dagsordenen.

Indtil videre er der givet køretilladelse til de selvkørende biler i Aars fra sommeren 2017.