Læsø færgen indstiller også sejladsen søndag

Efterårets første kraftige blæsevejr rammer hårdt i Nordjylland, og det får nu også Læsøfærgen til at aflyse afgange. Foto: Christian French

Efterårets første kraftige blæsevejr rammer hårdt i Nordjylland, og det får nu også Læsøfærgen til at aflyse afgange.

Efterårets første kraftige blæsevejr rammer Danmark i disse timer, og udover at have givet middelvinde på op til 21,6 meter per sekund i Hirtshals - og vindstød på 27,8 meter per sekund samme sted, så får den kraftige vestenvind også vandstanden til at stige.

Og nu melder endnu et færgeselskab sig i køen med aflysninger.

Det drejer sig om Læsøfærgen, der meddeler, at alt sejlads er indstillet resten af søndagen, da vejret har udviklet sig værre end forventet.

Læs også Stena Line aflyser færge til Gøteborg

På færgeselskabets hjemmeside skriver man, at hvis vejret ændrer sig, og det således bliver muligt, så vil færgen sejle igen.

Derfor opfordres man til at følge med på deres hjemmeside, i tilfælde af at man har planer om at rejse til eller fra Kattegatøen.

Læsøfærgen oplyste tidligere søndag, at man var udfordret på grund af blæst, da selskabets mindste færge Ane som planlagt ikke kunne sejle. Derfor blev ruten ændret til at det var Margrete Læsø, der sejlede igennem hele dagen. Men det har vist sig søndag eftermiddag ikke at være muligt på grund af det voldsomme vejr, der for alvor har ramt især det sydlige Norge og det vestlige Sverige.

 

SÅDAN BENÆVNES VINDSTYRKEN

I Danmark benyttes vindbetegnelser i henhold til den internationale Beaufort-skala.

Orkan: >32,6 m/s
Stærk storm: 28,5-32,6 m/s
Storm: 24,5-28,4 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s

 

Kilde: TV2 Vejret

 

Forsiden lige nu