Foto: Per Frank Paulsen

03:07

På grund af mange flexmedlemskaber har Læsø Seaside Golfklub en af landets største medlemsskarer.

1 af 2

Læsø har landets tredje største golfklub

Selvom golfbanen på Læsø ikke bliver slidt op lige foreløbigt, så er det en af landets største klubber målt på medlemstal.

Der er ikke grund til tidbestilling og fornuftigt tid som på mange andre af landets golfbaner. På Læsø Seaside Golfklub er der som regel plads på banen, hvis man bare kører derud og kigger. 

Det skulle man ikke umiddelbart tro, hvis man kigger på antallet af medlemmer i golfklubben. Med et samlet medlemstal på 1.934 er det nemlig landets tredje største golfklub. 

En ø med 1800 mennesker i alt, der har flere medlemmer i golfklubben, end der bor på øen

Bent Hesthaven, bestyrelsesmedlem, Læsø Seaside Golfklub

- Det er fordi, vi var egentlig meget tidlig ude og lave en billig kontingent på flexmedlemmer. Vi fik meget hurtigt mange medlemmer, og vi har i dag 1450 flexmedlemmer, fortæller Bent Hesthaven, der sidder i bestyrelsen i Læsø Seaside Golfklub. 

For at spille golf i Danmark skal man være medlem af en klub, så man har et DGU-nummer. Den billigste måde at gøre det på er ved være flexmedlem. Så betaler man en relativt lav kontingent hvert år, og så skal man betale fuld greenfee, hver gang man er ude at spille. 

Vi har hele tiden nogen på venteliste, og vi henviser også til nogle af de andre klubber. 

Bent Hesthaven, bestyrelsesmedlem, Læsø Seaside Golfklub

Ved at være blandt de første, der valgte at sætte kontingentet for flexmedlemskab ned, så har Læsø Seaside Golfklub fyldt godt og grundigt op i medlemskartoteket. 

- En ø med 1800 mennesker i alt, der har flere medlemmer i golfklubben, end der bor på øen. Det har selvfølgelig stor betydning for dem, der er her. For vi har jo nok under 100 medlemmer, som er boende på Læsø. Og det giver jo en fordel for de 100 mennesker, for ellers havde vi jo nok ikke en bane af den kvalitet, som vi har her, hvis ikke vi havde haft fleksmedlemmer, fortæller Bent Hesthaven. 

02:51 Luk video

På grund af regler fra Dansk Golf Union må Læsø Seaside ikke have flere medlemmer. Hvis ikke de regler fandtes, kunne medlemstallet godt være højere på Læsø. 

-  Vi har hele tiden nogen på venteliste, og vi henviser også til nogle af de andre klubber. Vi har et godt samarbejde med Samsø. Vi er ikke helt vilde med det, men de har egentlig lidt billigere kontingent end os på flexmedlemmer, men vi henviser til dem, fordi vi har sagt at øerne de må holde lidt sammen, fortæller Bent Hesthaven.