00:22

Flere turister til Læsø giver behov for ny og større færge

Læsøfærgen forbinder Læsø med Frederikshavn. Foto: Lars Lyngdahl

1 af 2

Ny Læsøfærge måske på vej

Færgeselskabet Læsø vil undersøge, om der er brug for en ny færge mellem Læsø og Frederikshavn.

Billigere færgebilletter betyder, at flere tilbagelægger den 90 minutter lange sejltur til landets mindste kommune. Nu overvejer Færgeselskabet Læsø at få en ny og større færge på ruten mellem Læsø og Frederikshavn.

- Turismen er i opblomstring, og et af de vigtigste parametre for at tiltrække flere turister er tilgængelighed, siger Lars Rieks, der er administrerende direktør i Færgeselskabet Læsø.

Det er firmaet OSK-ShipTech, der skal undersøge, om der er behov for endnu en færge, der skal supplere færgerne Ane Læsø fra 1995 med plads til 55 personbiler og 440 gæster samt lillesøsteren Margrete Læsø fra 1997, som har plads til 75 personbiler og 589 gæster.

- Vi ser frem til at undersøge, om præmisserne for en ny færge er på plads og senere potentielt levere et skib, der er totaloptimeret til at besejre ruten, siger Kristian Carøe Lind, der er Chief Technical Officer ved OSK-ShipTech.

Hvert år tager 270.000 passagerer turen til øen. Det vides endnu ikke, hvor mange passagerer og biler, den nye Læsøfærge skal kunne have ombord.

TV2 Nord var torsdag på Læsø for at lave en historie om fodbold-VM for krigsveteraner. På vej til Læsø sendte vi direkte fra den afslappende færgetur. Det kan du gense her: