02:57

I sidste uge frygtede en familie fra Læsø, at deres au pair-pige fra Nepal var blevet offer for menneskehandel og endt i prostitution. Nu viser det sig, at de er blevet taget godt og grundigt ved næsen.

Familien Lind fra Læsø frygtede for sin aupairs liv - men familien var blevet snydt

I sidste uge frygtede en familie fra Læsø, at deres au pair-pige fra Nepal var blevet offer for menneskehandel og endt i prostitution. Nu viser det sig, at de er blevet taget godt og grundigt ved næsen.

I sidste uge forsvandt den unge kvinde, som familien Lind havde ansat som aupair i hjemmet på Læsø.  Den 23-årige kvinde Laxmi  fra Nepal forsvandt nærmest  i den blå luft, og det blev starten på et ugelangt mareridt for familien.

- Vi blev nervøse og frygtede, der var sket hende noget, fortæller Ole Nørmark Lind og hustruen tilføjer, at Laxmi var blevet som en af familien. 

Nu viser det sig dog, at familien formentlig er blevet snydt af dens au pair. 

For alt tyder på, at familien er blevet brugt som en mellemstation for den unge kvindes rejse fra Asien til et nepalesisk fællesskab i Portugal.

Mandag i sidste uge kom den unge kvinde og bad om at få lov til at overføre 10.000 kroner af sine egne penge til en konto i Portugal. Onsdag tog hun afsted med færgen til Frederikshavn for at besøge en veninde i Aalborg. Siden har ingen set hende. Og hun kom ikke tilbage til Læsø med færgen som planlagt. 

- I løbet af torsdag eftermiddag skriver hun en besked om, at hendes søster eller hendes veninde er faldet på cyklen, og de er på skadestuen i Aalborg. Og hun har vedhæftet et billede af en arm, der er brækket, fortæller Ole Nørmark Lind. 

Billedet viser sig at være falsk og taget fra en russisk hjemmeside.

- Så blev jeg rigtig nervøs, og jeg går straks ind og ringer til politiet, siger Ole Nørmark Lind. 

Nordjyllands Politi beder ham tage den med ro og afvente. Det kan han ikke, og da hun stadig ikke er kommet til Læsø søndag, laver han et efterlysningsopslag på Facebook. Og så sker der noget.

Læs også Au pair er forsvundet: Har du set Laxmi?

Så tikker der pludselig en besked ind på engelsk om, at hun er er ked af, men hun er ikke i stand til at arbejde hos familien på Læsø længere.

Hun er nemlig slet ikke i Danmark længere.

”Så don´t worry”, står der i beskeden.

Kort efter får han en besked fra en kvinde, der har oplevet det samme.

- Hun fortæller om hendes au pair også fra Nepal – også en historie om at hun pludselig er stukket af og rejst ud af landet, og hun er rejst til Portugal. Så ringer der en klokke, fordi i ugen op til det her sker, der hjælper vi Laxmi  med at lave en bankoverførsel til Portugal på 10.000 kroner, siger Ole Nørmark Lind.

Den teori bakkes op af Nordjyllands Politi, der ikke længere leder efter Laxmi.

- Eftersøgningsmæssigt gør vi ikke mere, for der er ikke noget, der tyder på, at hun er i landet, og der er heller ikke noget, der tyder på, at hun har været udsat for en forbrydelse, siger politikommissær Kristian Nørgaard Thomsen fra Nordjyllands Politi.

Tilbage på Læsø sidder familien Lind med en underlig følelse.

- Jeg tror ikke, vi skal have en au pair igen, men vi skal have hjælp på en anden måde – fra nogle venners venner, eller nogen vi kender, siger Ole Nørmark Lind.

Læs også Vild udvikling i au pair-sag: - Laxmi er forsvundet via hemmeligt netværk