LIGE NU:

Festival gennemføres med restriktioner

Efter sidste års aflysning vender Læsø Jomfruhummerfestival i år tilbage

Flere af landets største festivaler har igen i år måttet aflyse deres arrangementer. Men på Læsø vil man gennemføre årets jomfruhummerfestival. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

- Planlægningen er i fuld gang med udvælgelse af kokke og dommere til kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo” med de deraf følgende aftaler om transport, overnatning og bespisning til og på Læsø, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er styregruppen bag festivalen, der har besluttet at gennemføre festivalen som planlagt den 7. august på havnen i Østerby.

- Vi kan se, at vi kan skabe nogle rammer, så vi kan give folk en oplevelse. Der er jo ikke nogen, der skal overnatte på vores plads, siger Jess Jessen-Klixbüll, der er medlem af styregruppen bag festivalen.

Restriktioner overholdes

Sidst festivalen blev afholdt var i 2019 og her var der mellem 5000 og 6000 besøgende, men så mange regner de ikke med at kunne lukke ind i år, da de gældende restriktioner skal overholdes.

- Der bliver mere regulering i år. Dels bliver der noget adgangskontrol, for vi skal jo nok tjekke coronapas, og så kan vi ikke lukke så mange ind. Vi kan jo nok lukke 500 ind, men vi håber, at det også kan blive to gange 500, siger Jess Jessen-Klixbüll, der desuden fortæller at festivalen vil blive livestreamet.

Selvom landet i disse dage gradvist bliver åbnet mere op, så er der stadig risiko for at smittetallene ændrer sig og nye restriktioner vil umuliggøre at afvikle festivalen.

- Den risiko vil der selvfølgelig altid være, og så gør vi det. Vi har heldigvis ikke de store udgifter til bands og den slags. Der vil være nogle aflysninger af nogle overnatninger og noget transport, men vi har nogle sponsorer og noget kapital vi kan tære på, og så vil vi gerne tage den chance for at give en god oplevelse, siger Jess Jessen-Klixbüll.

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, der er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, der er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden