Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Investerede konfirmationspenge på Læsø: Nu inviterer han gratis i spa

Nordjysk rejsekonge har overtaget konkursramt kursted og inviterer særligt indbudte gratis i spa.

Den kendte rejsekonge, der blandt andet står bag Primo Tours, Bjarke Hansen overtog i foråret driften af Læsø Kur og Helse, og det nye team bag kurstedet er blevet taget så godt imod, at alle læsøboer nu er inviteret gratis indenfor de sidste sommerdage, inden stedet igen lukker ned. Kurstedet skal renoveres, ligesom der skal laves en ny strategi for, hvordan der kan drives forretning i mange år fremover. 

- Drømmen er at få en forretning op at stå. Det er ikke noget, der skal være sprudlende, det handler mere om, at vi kan løfte Læsø sammen, så vi kan få en forretning til at køre i mange år og ikke blot enkelte år, siger Maximillian Ashby, der er bestyrer for Læsø Kur og Helse.

Det er i den tidligere Vesterø Havnekirke, Læsø Kur og Helse holder til. Den historiske kirke blev tilbage i 2008 bygget om til kurbad blandt andet med bassiner med højt saltindhold – salt fra havet omkring Læsø. 

I februar gik prestigeprojektet konkurs, på grund af at omkostningerne steg, og gæsterne svigtede.

I foråret overtog et nyt selskab Læsø Kur og Helse.

Forkærlighed til Læsø

Bag selskabet står Bjarke Hansen, og han har et særligt forhold til Læsø.

Det var nemlig her, han for mange år siden foretog sin første investering, da han med sine konfirmationspenge købte en sommerhusgrund på Læsø.

-  Jeg tror ideen kom, fordi man altid havde hørt, at fast grund var en god forretning. Og så havde jeg lidt en drøm om, at det kunne være fedt at have et sted, man kunne tage hen med sine kammerater en gang i mellem, fortæller Bjarke Hansen i tv-programmet, Iværksætterne på TVMIDTVEST.

Bjarke Hansen bor i dag i Ringkøbing, men han har sine rødder i det nordjyske. Han er født og opvokset i den lille by Gærum ved Frederikshavn. Det var her, han gik i skole, og det var her, han blev konfirmeret. Og Læsø lå tæt på barndomshjemmet, og det var her, han og resten af familien altid holdt sommerferie.

- Jeg har en forkærlighed til øen, som, jeg synes, er fantastisk. Jeg er altid kommet der med mine forældre om sommeren, vi har aldrig været længere væk på ferie, fortæller Bjarke Hansen.

Købte sommerhusgrund

En dag fandt han den for ham helt rigtige grund på øen.

- Det var en grund, som ingen andre ville have. Den var fuldstændig groet til, og der var træer over det hele. Så da den kom til salg til næsten ingen penge, spurgte jeg mine forældre, om ikke jeg måtte bruge mine konfirmationspenge og købe den, fortæller Bjarke Hansen.

Forældrene bakkede op, grunden blev købt, og næste projekt var at bygge sommerhus på den. Et projekt, som hurtigt skulle vise sig at være noget større for den unge mand end først antaget.

- Men det var bare at gå i gang og spørge om hjælp, og det gjorde jeg. Jeg var mange gange i XL Byg på Læsø for at spørge - blandt andet om hvordan man bruger en sømpistol, siger han.

Hør Bjarke Hansen fortælle om sin første investering på Læsø:

Ny investering - med Maximillian i front

I foråret investerede Bjarke Hansen igen i Læsø. Nu drejer det sig om Læsø Kur og Helse.

Bygningerne er fortsat ejet af Læsø Kommune, mens det er driften, som Bjarke Hansens selskab står for.

Maximillian Ashby står på egne ben på Læsø som en del af en stor familie nemlig Travelheart Family. Foto: Henriette Maj Pedersen

Og siden foråret har den blot 26-årige Maximillian Ashby stået i front for at genstarte stedet efter en konkurs på grund af nogle økonomiske svære år med stigende omkostninger og et markant fald i antallet af gæster.

- Vi er blevet taget godt imod. Der er en fin tilstrømning, og vi har kunnet mærke, at der er mange, der kommer til Læsø og har gjort det gennem generationer. Vi kan godt mærke, at stedet her er et pejlemærke for øen, siger Maximillian Ashby.

Denne sommer har stedet været åbnet nogle få uger, og tiden er brugt blandt andet på at måle på de ting, der foregår hen over højsæsonen. 

- Så kan vi begynde næste år at skrue på noget, fortæller bestyreren, der på spørgsmålet om, hvordan han vil få stedet til at køre fremadrettet, svarer, at selskabet har overtaget stedet  med en stor koncern i ryggen til blandt andet at tage sig af marketing. 

- Vi er en stor familie i Travelheart Family, og vi vant til at løfte i flok, og vi ved, at stedet er markant for Læsø - og også  en del af noget større, siger Maximillian Ashby.

Se hele programmet Iværksætterne, hvor Bjarke Hansen blandt andet fortæller om sit forhold til Læsø. 

Indslaget er fra TV MIDTVEST der tilbage i 2014 havde Bjarke Hansen i studiet i serien Iværksætterne. Se hele udsendelsen her. Foto: TV MIDTVEST

Breaking

Reaktioner strømmer ind efter 'overraskende' borgmesterstop

Udmeldingen kommer få timer efter TV2 Nords afsløring.

Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen stopper som borgmester 31. oktober.

Det oplyser Frederikshavn Kommune.

Det sker ovenpå en række skandalesager i Frederikshavn Havn. En sag, der er endt i en igangværende advokatundersøgelse.

I pressemeddelelsen fremgår det, at hun i stedet tiltræder et job i KL, Kommunernes Landsforening.

- Jeg har fra dag et som borgmester vidst og sagt, at jeg ville give alt, jeg kunne som borgmester, og at den dag, hvor jeg mærker, at der skal andre på broen - ja så ville jeg stoppe. Nu har jeg mulighed for et meget spændende og vigtigt job som KL's repræsentant i Grøn Trepart, hvor jeg skal medvirke til, at kommunerne, sammen med andre parter, leverer på den historiske aftale om et grønt Danmark.

Trækker sig efter skandaler

Birgit S. Hansens farvel til Frederikshavn Kommune kommer efter en række sager om hendes rolle i sagen om den skandaleramte Frederikshavn Havn.

I søndags fortalte TV2 Nord blandt andet, at hun har kendt til et vigtigt notat om havnens kriseramte pengekasse allerede tilbage i 2022.

Alligevel sagde hun i foråret, at hun ikke havde kendt til havnens store vanskeligheder, da den måtte aflevere nøglerne og en milliardgæld til kommunen.

Torsdag morgen afslørede TV2 Nord, at en medarbejder fra Frederikshavn Kommune har forsøgt at skjule oplysninger for offentligheden om den kriseramte havn.

I en lækket lydoptagelse forklarer medarbejderen Frederikshavn Havn, hvordan de kan sørge for, at en skarp optrukket korrespondance mellem havnen og kommunens ledelse, herunder Birgit S. Hansen, ikke kommer med i den aktindsigt, som TV2 Nord søgte om.

Birgit S. Hansen har ikke ville udtale sig i den sag, og nu er hun på vej ud af døren på borgmesterkontoret.

Dækningen af skandalerne i Frederikshavn Havn siden efteråret er endt i en advokatundersøgelse, der blandt andet skal kigge på Birgit S. Hansens rolle i sagen.

Du kan følge vores liveblog herunder:


Erik blev hjerneskadet: Forsikringsselskab trækker 10 år gammel sag endnu længere ud

3F Midtvendsyssel er 'rystet' over sagen.

Den 4. august 2014 er mejslet ind i Erik Schacks hukommelse. Han var indsatsleder ved Falck og blev kaldt ud til en alvorlig ulykke på Strandby Havn.

To fiskere var omkommet på grund af giftige dampe fra forrådnede skidtfisk i lasten på en kutter – og en tredje person var i livsfare. Få timer efter redningsaktionen fik Erik Schack det dårligt. Han kastede så meget op, at han fik en rift i halspulsåren. En rift, der udløste blodpropperne i hjernen. 

I dag er han hjerneskadet, halvsidig lammet og er plaget af daglige smerter. 

Har du et godt tip?

Denne historie er blevet til på baggrund af et tip fra en bruger.

Hvis du har en historie, du synes, vi skal kigge nærmere på, så klik herunder og send en mail til redaktionen.

Erik Schack og 3F Midtvendsyssel kæmper i dag mod forsikringsselskabet Tryg for at få udbetalt erstatning. Nu er der gået mere end 10 år siden sagens begyndelse, der dog først havnede hos Tryg i ultimo 2021/primo 2022.

Men der er stadig ikke blevet udbetalt erstatning til trods for, at Vestre Landsret i 2021 afgjorde sagen.

Tryg har nu valgt at stævne Ankestyrelsen og dermed kan sagen strække sig i op til fire år endnu.

- Efter 10 år i karrusellen begynder man at sætte spørgsmålstegn ved retssystemet. Hvordan kan man få lov til det her?, spørger Erik Schack.

Han er klar til at fortsætte kampen for erstatning, men han understreger, at det kun skyldes, at han har stærk opbakning fra både sin advokat, 3F Midtvendsyssel og en familie, der støtter ham.

- Jeg er på sikker grund i forhold til at have opbakningen til at fortsætte. Det er livsnødvendigt, ellers tror jeg ikke, jeg havde holdt til det.

'Uartige metoder'

Fredag eftermiddag modtog Erik Schack et brev på størrelse med en kasse printerpapir. Det var stævningen, som Tryg har lavet mod Ankestyrelsen.

- Det er simpelthen uartigt at sende sådan et brev udenom advokaten. Det er da lidt af et chok at modtage et 10 centimeter tykt brev. Og hvordan skal Erik Schack kunne vurdere det en fredag eftermiddag?, spørger formand for 3F Midtvendsyssel Per Kjeldsen.

Se Trygs svar i bunden af artiklen. Her oplyser de blandt andet, at det ikke er dem, der har sendt stævningen til Erik Schack.

Her er brevet.

Han er mildest talt rystet over den seneste udvikling i sagen.

- Jeg havde ikke set det her komme. Det er usædvanligt, og det går ud over al fantasi. Jeg tænker jo på Eriks helbred og de udsigter, han har. De bliver ikke bedre - tværtimod. Det er jo en katastrofe at udsætte afklaringen i flere år, siger han.

Per Kjeldsen er ikke i tvivl om, at han fortsat vil kæmpe for Erik. Også selvom sagen er væsentligt længere end nogen anden, han nogensinde har måttet kæmpe for et medlem.

- Det er jo helt uhørt, at vi belaster retssystemet med sagen igen og igen, siger han.

Han mener, at sagen er særlig vigtig, fordi det er en anderledes arbejdsskades- og erstatningssag. Han mener, at sagen skal være med til at sikre, at der er et sikkerhedsnet for de danske reddere, der skal hjælpe os andre, når vi er i nødsituationer.

- Det er ikke bare min sag længere. Det er vigtigt for alle reddere, og det er vigtigt for mig, at ingen reddere nogensinde kommer til at havne i samme situation som mig, tilføjer Erik Schack.

Svar fra Tryg

Hvordan kan I, som en virksomhed med rigtig mange kunder, forsvare, at trække en enkelt sag om erstatning så langt ud?

  • Vi har en forpligtelse til at sikre, at skadesagerne bliver juridisk korrekt afgjort. Vi kan oplyse, at det ikke beror på Trygs forhold, at sagen har kørt i så mange år. Vi blev først bekendt med sagen ultimo 2021/primo 2022, og ved modtagelse af sagen har vi forsøgt at fremme den så meget som muligt.

Hvorfor har I stævnet Ankestyrelsen?

  • Generelt kan vi oplyse, at vi skal sikre, at alle nødvendige oplysninger i komplekse skadessager indgår i Ankestyrelsens afgørelse, fx udtalelser fra Retslægerådet eller vidneudsagn. Hvis dette ikke er tilfældet, kan vi stævne Ankestyrelsen for at sikre, at sagen bliver genbehandlet på et fuldt oplyst grundlag.

3F Midtvendsyssel kalder det for ”uartigt” at sende stævningen direkte til Erik uden om hans advokat. Hvorfor gjorde i det, og hvad mener I om kritikken?  

  • Det er Ankestyrelsen, som har pligt til at orientere skadelidte. Hvis skadelidtes advokat ikke er registreret som partsrepræsentant i Ankestyrelsen, sender Ankestyrelsen stævningen direkte til skadelidte. Det er således ikke Tryg, som har fremsendt stævning til skadelidte.

Tryg oplyser videre, at deres svar skal ses i lyset af, at de har begrænset mulighed for at udtale sig pga. GDPR.

"Det er, som vi tidligere har kommunikeret, desværre ikke lykkedes os at få samtykke til at udtale os i sagen fra Erik Schack, lyder det fra Tryg".


Efter brøler: Kommune gør det dyrere at sende børn i dagpleje

Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Det bliver 594 kroner dyrere per barn.

Forældre med børn i dagplejen i Brønderslev Kommune bliver i dag - torsdag - varslet om en stigning i dagplejetaksten.

Taksten stiger fra 2635 kroner til 3229 kroner om måneden for en heldagsplads.

Stigningen sker ifølge kommunen, da beregninger har vist, at kommunen har krævet for lidt, fordi børnetallet var regnet forkert.

- Det er meget beklageligt, at vi må forhøje taksten. Det er vi bestemt ikke glade for. Den korte forklaring er, at vi er blevet opmærksomme på, at det børnetal, taksterne har været beregnet ud fra, har været for højt. Dermed har vi opkrævet for lidt. Det er derfor, vi nu må hæve taksterne, forklarer formand for Børne- og Skoleudvalget Bettina B. Kjeldsen (S) i en pressemeddelelse.

Derfor stiger taksten

Formanden forsikrer derfor, at udvalget nu vil følge børnetallet tæt.

- Det er klart, at vi ikke ønsker flere af den her slags overraskelser, der er så ubelejlige for forældrene. Men fejl kan ske, også hos os. Nu har vi politisk en opgave med at følge op på de her beregninger og sikre os, at de fremadrettet holder. I forlængelse heraf hilser jeg det velkomment, at der er lavet en ny model for opfølgning, så vi forhåbentlig undgår gentagelser.

Taksten for en dagplejeplads beregnes ud fra de samlede udgifter til dagpasning. Jo flere børn, jo flere dagplejere. Ud over udgifter til dagplejerne er der også en række faste udgifter, som ikke er påvirket af antallet af børn. Jo flere børn i dagplejen, jo flere børn kan de faste udgifter fordeles ud på. Når børnetallet nu reduceres, så bliver der færre børn at fordele de faste udgifter ud på, og dermed stiger taksten.

Takststigningen kommer til at gælde fra 1. januar 2025.


Handler det om mig?! Pludselig sprang konfetti omkring Rikke

Rikke Nielsen troede, hun var inviteret til Aabybro for at løbe for velgørenhed sammen med Stine Rex. Men der var en skjult bagtanke med det hele.

Da Stine Rex satte verdensrekorder og løb penge ind til Smilfonden i seks hele dage i august, kom folk fra nær og fjern for at løbe med hende.

Rikke Nielsen fra LykkeLiga var også inviteret med, og fredag aften var hun klar til at løbe for at støtte ultraløberen.

En uanende Rikke Nielsen og Sisse Fisker får mikrofon på, så de kan blive interviewet, mens de løber sammen.

Helt tilfældigt (næsten) var lokale LykkeLiga-spillere fra Aabybro også mødt op for at heppe på løberne.

Hvad Rikke Nielsen ikke vidste var, at kollegaer, håndboldholdet fra Aabybro og ikke mindst TV2 Nord havde lagt en helt anden plan for hendes løbetur.

Nu skal det handle om Rikke Nielsen

Rikke Nielsen mødte op klar til at løbe.

Men inden hun kunne løbe med Stine Rex, så måtte hun lige en tur rundt om søen sammen med Smilfondens bestyrelsesformand Sisse Fisker for at blive interviewet af TV2 Nords reporter.

Spørgsmålene handlede bare meget mere om Rikke Nielsen og LykkeLiga end arrangementet i Aabybro.

- Hvad er Rikke for et ansigt ud ad til for Nordjylland? Det er jo i virkeligheden det, det handler om? Blev der spurgt.

Men Rikke Nielsen anede ikke uråd til trods de små hints i spørgsmålene.

- Jeg kan bare huske, jeg tænkte, det var da utroligt, at LykkeLiga var der og en masse gode mennesker. De tog fuldstændigt fusen på mig, husker Rikke Nielsen om det hele.

Med Rikke Nielsen behændigt af vejen på sin løbetur stillede det lokale LykkeLiga-hold op med konfetti og flag, klar til at fejre hende.

Så faldt femøren

Endelig nåede Rikke Nielsen tilbage til festpladsen. Golfvognen, hun løb bag, kørte ind foran publikum, og så sprang det hele ellers i luften.

Konfettirør sprang, jublen brød løs, børnene råbte tillykke og endelig kunne Sisse Fisker løfte sløret for hemmeligheden:

- Vi har jo ikke kun lokket dig herop for at løbe. Det er fordi, du er kåret til Årets Nordjyske Ambassadør!

Og her gik det op for Rikke Nielsen, hvorfor al snakken handlede om LykkeLiga.

- Jeg tænkte, så hold da op med at snakke om mig, siger Rikke Nielsen.

Årets Nordjyske Ambassadør 2024

Rikke Nielsen får prisen som Årets Nordjyske Ambassadør for sit utrættelige arbejde for LykkeLiga, hvor hun har gjort børn og unge fra specialområdet til håndboldstjerner.

Udgangspunktet for LykkeLiga findes i Rikke Nielsens egen familie. Hun oplevede nemlig, at datteren Magda, der er født med Downs syndrom, ikke kunne starte i en idrætsforening ligesom mange andre børn.  

Rikke Nielsen fortæller, hvordan hun oplevede overraskelsen og hvad det betyder for hende at modtage prisen.

Dommerne ved Årets Nordjyde begrunder valget af Rikke Nielsen sådan her:

- Der er mange måder at være en god ambassadør for Nordjylland på. Rikke Nielsen er det altid med et smil og en lune. Hun har kæmpet for at børn, der traditionelt ikke har haft plads i foreningslivet, nu kan være med gennem LykkeLiga. Alle er stjerner og alle skal have muligheden. Det har nu bredt sig fra Nordjylland til resten af landet og videre udenfor grænserne til for eksempel Tyskland, Færøerne og Grønland. Derfor vinder hun prisen som Årets Nordjyske Ambassadør. 

Og det er en berørt Rikke Nielsen, der tager imod prisen som Årets Nordjyske Ambassadør i forbindelse med awardshowet Årets Nordjyde.

- Det er så overvældende at få sat alle de fantastiske gloser på en. Det er faktisk lidt svært at rumme, for det er jo det, jeg gør hver eneste dag selv til vores cheftrænere. Siger ”I gør det så godt, og sammen kan vi det her!” og så er det lige pludselig rettet mod mig, siger Rikke Nielsen i forbindelse med prisoverrækkelsen.  

Du kan se hele Årets Nordjyde her:


Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Passagerer i hele Nordjylland måtte igen på togbussen, hvis de ville frem.

Opdateret klokken 12.10

Signalerne virker nu igen på strækningen. Det betyder, at togdriften er vendt tilbage til normal. De første toge afgår ved middagstid. Derfor er de sidste togbusser afgået.

En signalfejl mellem Langå og Aalborg betød, at togene ikke kunne køre mellem Langå og Aalborg/Aalborg Lufthavn. Det betød, at togtrafikken tværs gennem Nordjylland stod helt stille. Der blev derfor sat togbusser ind, men da DSB ikke kunne nå at skaffe nok togbusser, blev rejsetiden forlænget.

Samtidig fremgik det af DSB's hjemmeside, at der heller ikke kørte tog på strækningen fra Skagen til Aalborg.

"På grund af tekniske problemer med signaler er alle ture på rute 69, rute 75 og rute 76 desværre aflyst," skrev DSB.

Her var der ligeledes indsat togbusser.

"Vi beklager ulejligheden," lød det.

Ruterne opdateres på Rejseplanen løbende.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Togkaos igen, igen

Og det er ikke første gang, at nordjyderne har skullet benytte togbus. Der har næsten lige været et omfattende sporarbejde, der har betydet, at pendlere i en længerevarende periode har måttet benytte sig af togbus frem for almindelige tog.

Og DSB havde da også varslet, at der på visse strækninger igen ville blive indsat togbusser fra torsdag til og med 22. november.