Jomfruhummerfestival på Læsø trækker folk til
Man anslår at op mod 5.000 gæster besøger festivalen.
Der bliver spist et ton jomfruhummere i Østerby på Læsø lørdag, hvor årets Jomfruhummerfestival afholdes for 19. gang.
Som altid har der været stor interesse for konceptet, og man anslår derfor at op mod 5.000 gæster besøger festivalen.
- Jeg har altid drømt til at komme på Læsø. Der er en fantastisk stemning, mange mennesker og dejlig solskin - så tak til vejrguderne for det, lyder det fra Maria Larsen Zarechnova, der er taget turen fra Pandrup.
Hun har sammen med sin kæreste og svigerfamilie deltaget ved årets festival, hvor der er blevet serveret flere retter - alle med jomfruhummer i selvfølgelig.
- Der var lækker hummer, og det var en kartoffelsalat med hummer selvfølgelig, fortæller Maria Larsen Zarechnova.
- Det var en hummer-sandwich med toastbrød med ost og hummer. Og så var der en lækker hummerdog, tror jeg, de kalder den her, som også var mega lækker. Så vi har smagt nogle lækkerier, må man sige, anerkender Bent Fuglsang Christensen.
Topkokke konkurrerer
Centralt i festivalen er kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo”, hvor fem kokke fra kendte danske restauranter konkurrerer om trofæet.
De fem topkokke er; Allan Schultz fra Parsley Salon, Rebecca Siri Purcell fra Søllerød Kro, Casper Nielsen fra Alchemist, Olivia Jensen fra Restaurant Blixen og endelig den ’lokale’, Læsø-fødte Daniel Grønbech Jensen fra Mortens Kro.
Kokkene skal lave en ret med Læsøs DNA, og de må altså forberede sig hjemmefra, det er nemlig slutanretningen, som foregår til konkurrencen. Dog besøger mange kokke Læsø inden, for at finde karakteristiske ting fra øen som for eksempel kantareller.
Det blev dog ikke den lokale kok, der løb med sejren. Istedet var det Rebecca Siri Purcell fra Søllerød Kro, som kunne kalde sig vinderen af Den gyldne Jomfruhummerklo.
Se da TV2 Nord var med live fra festivalen herunder: