LIGE NU:

Læsøs borgmester er skuffet over udligningen

Læsø Kommune står til at få sølle 0,6 millioner kroner ekstra om året i den nye udliningsreform, regeringen i går fremlagde.

- Det forstår jeg ikke en dyt af, siger Karsten Nielsen (O), borgmester for Læsø Kommune.

Han havde nemlig regnet med, at hans kommune ville få en del mere tilført med regeringens bud på en udligningsreform. I går sagde han til TV2 Nord, at han regnede med at få omkring 18 millioner kroner ekstra om året.

- Jeg synes ikke, det her stemmer overens med det kort, de (regeringen) sendte ud i går, siger borgmesteren, der er temmelig skuffet.

Han håber på, at der vil være ekstra penge til Læsø fra en pulje, der giver penge til ø-kommuner. For Læsø Kommune er hårdt spændt for økonomisk. Kommunens budget for 2020 gav i første omgang underskud på bundlinjen. Et hul på 6,3 millioner kroner i budgettet blev lukket med lånemidler – penge, som kommunen egentlig havde lånt til at styrke kommunens likviditet. Derfor havde udsigterne til flere millioner kroner ekstra om året hjulpet kommunen godt på vej ud af den økonomiske knibe.

- Jeg var jo godt klar over, at vi nok ikke ville kunne klare os helt i land med reformen, men det ser helt anderledes ud end jeg havde regnet med. Jeg mener, vi havde fået nogle andre signaler fra Socialdemokratiet, siger han.

Han undrer sig samtidig over, at eksempelvis Samsø Kommune kan se frem til at få 4,8 millioner kroner.