LIGE NU:

Læsøs læger rykker ud i el-akutbil

Når lægerne på Læsø fremover bliver kaldt ud til en akut situation, kommer udrykningen til at foregå i elbil.

Når lægerne på Læsø fremover skal rykke ud til akut sygdom eller borgere, der er kommet til skade, bliver det i en ny og topmoderne akutbil, der både gør det mere sikkert at være borger på Læsø og er god for miljøet.

Læsøs nye akutbil er nemlig en el-bil, der er koblet direkte op med vagtcentralen i Aalborg, hospitalet og redningshelikopteren - hvis det skulle komme dertil. Det fortæller Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Det betyder meget for lægerne og borgerne på Læsø, at vi nu professionaliserer den akutte hjælp. Det gør kommunikationen mellem de mange aktører langt mere smidig og enkel, hvilket også har betydning for den hjælp, patienten får gennem forløbet, udtaler lægefaglig direktør i Den Præhospitale Virksomhed, Palle Juelsgaard i pressemeddelelsen.

Paramediciner Thomas Sølvkær og læge Mikkel Anthonisen ved den nye el-akutbil på havnen i Vesterø. Foto: Region Nordjylland
Paramediciner Thomas Sølvkær og læge Mikkel Anthonisen ved den nye el-akutbil på havnen i Vesterø. Foto: Region Nordjylland

Grønt supplement til ambulance

Den nye el-akutbil bliver et supplement til øens eksisterende ambulancetjeneste, som i forvejen tager sig af hoveddelen af de akutte udrykninger, men at øens læger nu også kan rykke ud med blå blink og sirene kommer til at køre en forskel.

- Det betyder meget i forhold til fremkommelighed, at vi nu har en gul bil med udrykning. Alt andet lige vil vi komme hurtigere og mere sikkert frem, fordi vi nu kører med en helt anden synlighed, udtaler læge i Regionsklinik Læsø, Jørgen Peter Ærthøj i pressemeddelelsen.

At den nye akutbil er drevet af el er ikke en tilfældighed - men det er lidt et eksperiment. Region Nordjylland er nemlig igang med at udskifte vognparken til grønnere modeller og der kører således allerede brintbusser på vejene ligesom psykiatriens udkørende teams er igang med at blive opgraderet til el. Ambitionen er, at alle regionens køretøjer skal over på en anden drivkraft end benzin og diesel. Og det gælder altså også det akutte beredskab.

- Læsø er et oplagt sted for os at afprøve en elbil som del af det akutte beredskab. Læsø er et helt naturligt afgrænset område, så vi kommer ikke ud i situationer, hvor det bliver et problem rent afstandsmæssigt. Vi skal nu høste erfaringer, så vi på sigt kan inddrage flere elbiler i det præhospitale beredskab, udtaler regionsrådsformand Ulla Astman i pressemeddelelsen.


tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden