LIGE NU:

På Læsø må alle elever vende tilbage: - Vi skal nok være klar

I den nye genåbning må alle elever på Læsø Skole vende tilbage fra på mandag. Skolen skal nok være klar, melder skoleleder.

Skoler på ikke brofaste øer må åbne helt op fra på mandag i næste uge. Det fremgår i en pressemeddelelse, som Justitsministeriet har udsendt tirsdag eftermiddag. Og det vækker glæde på Læsø, hvor der ikke har været et tilfælde af corona længe. 

- Vi har længe set frem til, at vi igen må byde eleverne velkomne, så vi er bare rigtig glade for, at det nu ser ud til at blive tilfældet, siger Anne-Mette Reeckmann. Hun er skoleleder på Læsø Skole. 

Skolen har i alt 145 elever, men det er kun de yngste elever fra 0.-4. klasse, der har været i skole i den seneste tid. Men fra mandag kan Anne-Mette Reeckmann altså igen byde velkommen til samtlige af skolens elever. 

- Jeg tror, det betyder rigtig meget for eleverne. De er ved at være mætte. Vi har selvfølgelig taget vare på de børn, der har haft brug for en ekstra hånd, men alle glæder sig jo bare til, vi igen kan vende tilbage, siger hun.

quote Det giver god mening, at vi får lov at åbne op nu

Anne-Mette Reeckmann, Skoleleder, Læsø Skole

Øen med lav smitte i lang tid

Læsø har længe haft lav smitte. Sidste bekræftede smittetilfælde i Nordjyllands mest befolkningsfattige kommune var den 18. februar, hvor en enkelt borger blev testet positiv. Incidenstallet, der indikerer, hvor meget smitte der er i et område, er altså på et rundt 0.

Men det giver ikke Anne-Mette Reeckmann anledning til at slække på de coronabekæmpende tiltag. 

- Det giver god mening, at vi får lov at åbne op nu, men vi ved også, at det kan gå stærkt i små samfund, siger hun og fortsætter:

- Derfor er det ligeså vigtigt som altid, at vi gør, hvad vi kan for at sikre, at smitten ikke spreder sig. Heller ikke på Læsø.

Skolen skal nok være klar

Der er ikke længe til mandag, men Læsø Skoles skoleleder har allerede meddelt lærerstaben, at de skal gøre klar til at modtage eleverne på mandag. 

- Jeg er helt sikker på, at eleverne på Læsø er tilbage i skole igen på mandag. Vi skal nok være klar til dem, afslutter Anne-Mette Reeckmann.