LIGE NU:

Sommerhussalg boomer: Der mangler varer på hylderne

Der blev skrevet under på rekord mange slutsedler på sommerhuse på Læsø sidste år, og handlen går fortsat i højt tempo. Nu begynder det at tynde ud på hylderne, lyder det fra en ejendomsmægler.

I 2020 blev der solgte 57 sommerhuse på Læsø. Det er en stigning på 73 procent i forhold til 2019.

- Vi har set nogle gode konjunkturer for hele 2020, så vi er yderste tilfredse, lyder det fra ejendomsmægler Peter-Christian Pedersen fra Estate på Læsø.

De seneste fem år er der solgt mellem 22 og 33 sommerhuse om året på Læsø, men 2020 sprængte alle rammer. Sommerhussalget er tordnet i vejret i mange kommuner. I Nordjylland har Læsø taget den største procentvise stigning i salget.

Corona fik flere til at købe sommerhus
På landsplan steg antallet af solgte ferieboliger med 45 procent. Det viser nye tal fra Boligmediet Boliga.

- Der har været run på handler, og det har betydning for udbuddet, og alt med havudsigt og nogle fredelige beliggenheder er i høj kurs, så det mangler vi, siger Peter-Christian Pedersen fra Estate på Læsø.

Sommerhus2

Også i Hjørring og Vesthimmerlands Kommuner steg sommerhussalget sidste år med mere end 70 procent. I Hjørring blev der i 2019 handlet 194 sommerhuse. Det tal steg sidste år til 334. I Vesthimmerland er salget steget fra 118 i 2019 til hele 203 sidste år.

- Da muligheden for at rejse udenlands forsvandt i sommer, fik det mange til at realisere deres sommerhusdrømme. Men det er ikke mennesker, der aldrig har tænkt tanken før, der er gået ud og har købt et sommerhus. Det er nogen, som også tidligere har leget med tanken, fortæller boligøkonom hos Arbejdernes Landsbank, Anders Overvad til Boliga.dk.

Lige nu er der udbudt 4.122 sommerhuse til salg landet over. Det er en halvering i forhold til samme tid sidste år.

- I forhold til for fem år siden, så udbuddet af boliger halveret på Læsø. Østerby er meget eftertragtet, og her har vi kun nogle få sommerhuse til salg for tiden, siger Peter-Christian Pedersen fra Estate på Læsø.