Foto: Mick Knive Andersson

Religiøse grupperinger opsøger også patienter i Hjørring

De seneste dage har vi på TV2 Nord kunne fortælle om patienter på Aalborg Universitetshospital, der er blevet opsøgt af religiøse, der mener troen kan helbrede dem. Det viser sig, at det også sker i Hjørring.

Den religiøse gruppe The Last Reformation har den seneste tid været i vælten, hvor deres kontroversielle dæmonudrivelser og andre ritualer har vakt stor opsigt. Nu tyder meget på, at de også forsøger at hverve medlemmer til deres gruppe på de nordjyske sygehuse. 

I weekenden blev patienter på Aalborg Universitetshospital opsøgt af kristne, der med stor sandsynlighed har tilknytning til The Last Reformation. 

Læs også Hospital kritiserer religiøs bevægelse for forsøg på at hverve syge patienter

Det har fået ledelsen på Aalborg Universitetshospital til at kritisere gruppen. 

-  Det er ikke i orden, at der kommer nogen og pådutter en bestemt tro til vores patienter, der er i en sårbar situation, mens de er her på hospitalet, sagde Lisbeth Kjær Lagoni, der er sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital. 

Nu viser det sig at problemet også findes i Hjørring. Det viser en intern mail, der er sendt til ansatte på Regionshospital Nordjylland. 

Læs også Prædikant opfordrer følgere til at opsøge syge mennesker på hospitaler

Her er mindst én patient blevet opsøgt af en person, der har givet en pamflet, der fortæller om Jesus. Pamfletten har et telefonnummer, hvor man kan ringe til Jesus Christus. Der er her tale om Jens Larsen, der har haft en flydende kirke på skibet "Jesus" i Sæby. 

Jens Larsen har ikke forbindelser til gruppen The Last Reformation. 

I mailen sendt til de ansatte på Regions Hospital Nordjylland, bliver de ansatte opfordret til venligt, men bestemt at bede repræsentanterne om at forlade afdelingen. 

Tilbage i 2013 fulgte TV2 Nord med Jens Larsen på togt på skibet "Jesus". Det kan du se herunder.

08:46 Luk video