Serie Luftens Helte

20:55

Dette afsnit

Luftens Helte - Angrebet på Aalborg Flyveplads (1:3)

09/04/2020

Under 2. verdenskrig blev flere hundrede allierede fly skudt ned i dansk luftrum. Ofte blev besætningsmedlemmerne dræbt på stedet. I tre afsnit ser vi tilbage på luftens helte. I første afsnit zoomer vi ind på angrebet på Aalborg Flyveplads.

Om serien:
Under Besættelsen 1940-1945 udspillede sig i luften over Nordjylland flere dramatiske begivenheder. Aalborg Lufthavn var et strategisk hovedmål for den tyske værnemagt, da den sammen med Frederikshavn var et springbræt i forhold til det ressourcerige Norge, som tysker var interesserede i at besætte.
De allierede foretog mange rekognoscerings- og bombetogter i området, samt våbennedkastninger til modstandsbevægelsen. Disse togter var yderst farlige for flybesætningen, der satte deres liv på spil for vores frihed.

Igennem tre afsnit undersøger dokumentarist Michael Schmidt-Olsen nogle af de mest dramatiske episoder i nordjysk luftrum under besættelsen. Hvert afsnit tager udgangspunkt i et bestemt lufttogt, hvis udvikling følges time for time. Sideløbende opsøger Michael både engelske og danske eksperter for at få en forståelse for, hvordan det var at være ombord i flyene og de vilkår de modige mænd/drenge arbejdede under.

Alle serier