Serie Luftens Helte

19:13

Dette afsnit

Luftens Helte - Den Lange vej hjem (2:3)

09/04/2020

Den britiske pilot Rowland Williams var en af de få, der formåede at gemme sig for tyskerne og med hjælp fra modstandsfolk kæmpe sig tilbage til de allierede, efter at være blevet skudt ned af tyskerne. Kom med på den nervepirrende tur.

Om serien:
Under Besættelsen 1940-1945 udspillede sig i luften over Nordjylland flere dramatiske begivenheder. Aalborg Lufthavn var et strategisk hovedmål for den tyske værnemagt, da den sammen med Frederikshavn var et springbræt i forhold til det ressourcerige Norge, som tysker var interesserede i at besætte.
De allierede foretog mange rekognoscerings- og bombetogter i området, samt våbennedkastninger til modstandsbevægelsen. Disse togter var yderst farlige for flybesætningen, der satte deres liv på spil for vores frihed.

Igennem tre afsnit undersøger dokumentarist Michael Schmidt-Olsen nogle af de mest dramatiske episoder i nordjysk luftrum under besættelsen. Hvert afsnit tager udgangspunkt i et bestemt lufttogt, hvis udvikling følges time for time. Sideløbende opsøger Michael både engelske og danske eksperter for at få en forståelse for, hvordan det var at være ombord i flyene og de vilkår de modige mænd/drenge arbejdede under.

Alle serier