Serie Mad med Mads og David

27:43

Dette afsnit

Mad med Mads og David

12/02/2018

Mads og Mika er taget til Svinninge og Rønnely Gård, hvor Morten er 4. generation på gården. Han har overtaget efter sine forældre for kort tid siden og avler alskens grøntsager. Blandt andet økologiske gulerødder, som Mads og Mika får med hjem til David, der forvandler leverancen til lækkert andebryst med gulerødder.OPSKRIFT:
ANDEBRYST & GULERØDDER


2 andebryster
6 alm. gulerødder
5 hvide ( eller gule ) gulerødder
3 røde gulerødder
3 scalotteløg
½ dl. honning
1 dl. fløde
1 spsk. soja
2 tsk. eddike
olie til stegning
salt og peber
frisk timian

Skær top og bund af alle gulerødderne og skræl dem.
Skær de almindelige gulerødder ud i små tern.
Skræl løgene og snit dem i små tern.
Steg de hakkede gulerødder og løg stille af på panden i lidt olie. Det må ikke få farve. Tilsæt så fløden, lad det simre. smag til med salt og peber. Hak frisk timian og drys over.

Skær evt. overskydende fedt og sener af andebrysterne og brun dem af på en pande, med skindsiden nedad. Sæt dem i ovnen på 195 grader varmluft og lad dem stege færdige i cirka 15 min. Lad brysterne hvile i ca. 10 min. før de skæres ud. Det overskydende andefedt fra fadet hældes i stuvningen af gulerødder, løg og fløde.


Skær nu de hvid (eller gule) gulerødder ud i 5 cm lange stave. Steg dem af på panden i andefedtet, tilsæt honning og lidt soja. Lad det simre, så mørt, men stadig med lidt bid i.

De røde gulerødder, drejes ud i spiraler (eller rives på groft rivejern)det bliver. Vend lidt eddike i.

Læg de honningglaserede gulerødder nederst, kom andebryst skåret i skiver ovenpå. Stuvningen rundt om og pynt med gulerods spiralerne på toppen.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.

De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Afsnit

Alle serier