DK Caption: 20150820, Farsø, Danmark. Made in Denmark Golf - 1. runde. Søren Kjeldsen (DEN) hyldes på Himmerland Hill (Hul 16) for sine 500 turneringer i European tour Foto: Lars Møller UK Caption: 20150820, Farsoe, Denmark. Made in Denmark Golf 1st round. Soren Kjeldsen (DEN is celebrated at Himmerland Hill (hole 16) for his 500 tournaments in the European Tour Photo: Lars Moeller

Gattens birdie-ænder samlede mange penge ind til syge børn

KidsAid og Made in Denmark samlede i alt 300.000 kroner sammen ved tredje udgave af golfturneringen i Gatten - ikke mindst på grund af de såkaldte birdie-ænder.

Hvis man var i Gatten til Made in Denmark i år, kunne man nok ikke undgå at se eller høre lyden af pivedyr, når der blevet lavet en birdie af Europa Tour-spillerne. 

Men det hele havde skam et formål. Under turneringen på Himmerland Golf & Spa Resort kunne man nemlig købe såkaldte KidsAid birdie-ænder, som var med til at samle penge til ind til syge børn. 

Der blev i alt samlet 300.000 kroner ind, og pengene kom i hus med følgende ting:

- De professionelle Europa Tour spillere donerede penge via alle de birdies og eagles de præsterede ugen igennem. 
- Pro-Am deltagere og sponsorer støttede via en caddie-konkurence om onsdagen.
- Tilskuerne støttede via køb af 6.500 berømte KidsAid birdie-ænder.

Pengene skal bruges til at skabe unikke oplevelser for syge børn på de danske hospitaler. 

– Det har været imponerende så stor opbakning, der har været. Vi har kun fået positive tilkendegivelser og ros for vores gode arbejde. Alle vil gerne støtte det gode formål, siger Henrik Lundorff fra KidsAid.

- Folk synes det er en god og sjov gimmick vi har lavet, og når det samtidigt går til et godt formål vil rigtig mage støtte, og det er fantastisk. Det er blevet lidt kult at have en KidsAid birdie-and, slutter han.