LIGE NU:

Undersøgelse: Made In Denmark gav jobs og millioner

Et turismeforbrug på over 60 millioner og 83 nye jobs i lokalområdet. Sådan lyder overskrifterne i en undersøgelse af Made In Denmark lavet af UCN.

Golfbanerne i Gatten ligger lige nu dækket med sne, men dagens nyhed må alligevel lune i det himmerlandske højland.

Der blev nemlig både skabt masser jobs og brugt millioner af kroner under Made In Denmark 2015. Det viser en ny undersøgelse, som University College Nordjylland og VisitDenmark står bag.

Turneringen, der blev afholdt på Himmerland Golf & Spa Resort, blev overværet af mere end 86.500 tilskuere, og de sparede bestemt ikke på pengene. 

Ifølge undersøgelsen skabte Made In Denmark et turismeforbrug på godt 62,5 millioner kroner, mens turneringen kastede 83 jobs af sig i lokalområdet.

De positive resultater glæder selvfølgelig borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen.

– De mange frivillige har igen gjort en kæmpe indsats for at få hele arrangementet til at gå op i en højere enhed. De er med til at gøre en stor forskel, og det virker, kan vi jo se. Så en stor tak skal lyde til dem, siger han.

Fakta om Made In Denmark 2015

- Made in Denmark er en fantastisk begivenhed, som giver både Himmerland Golf & Spa Resort og hele området et turismefremstød. Det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Knud Kristensen.

Undersøgelsen tog samtidig tilfredshedstemperaturen på nogle af de gæstende golfentusiaster i Himmerland - og Gatten skuffede bestemt ikke under Made In Denmark.

98 procent af deltagerne i undersøgelsen betegner deres oplevelse som meget god eller god, og 94 procent mener, at turneringen i meget høj grad eller i høj grad var en folkefest.

Made In Denmark blev afholdt for tredje gang fra den 25. til 28. august 2016.