LIGE NU:

44-årig mand anholdt for indbrud i brandskadet bygning i Hobro

Nordjyllands Politi har anholdt en 44-årig mand, der er sigtet for indbrud i lejligheder i den ejendom i Stoldal i Hobro, der brændte 8. december 2019.

Efter en stor ejendom med lejligheder havde stået i brand i Hobro 8. december, dristede en person sig til at begå indbrud i de efterladte, brandskadede lejligheder.

Nu har Nordjyllands Politi anholdt den person, man formoder har stået bag indbruddene i lejlighederne. Anholdelsen blev foretaget af Berigelsessektionen tirsdag formiddag efter længere tids efterforskning.

Der er tale om en 44-årig mand, der onsdag fremstilles i grundlovsforhør.

- Vi sigter ham blandt andet for indbrud i de lejligheder, der var i Stoldal i Hobro, efter at denne bygning var brændt, siger politikommisær Mikkel Brügmann fra Nordjyllands Politi.

Mistænkt for flere indbrud

Politiet mistænker, at manden, som stammer fra den østlige del af Himmerland, står bag endnu flere indbrud samt altså de 14 indbrud, der blev begået hen over natten 11. og 12. december 2019 i lejlighederne i Stoldal i Hobro.

Mikkel Brügmann oplyser, at Nordjylland Politi desuden sigter den 44-årige for forsøg på et villaindbrud i Vester Hassing 13. november 2019 og for at have begået et villaindbrud i Hals 9. december 2019.

Politikommissæren tilføjer, at man under ransagningen i forbindelse med anholdelsen af manden fandt ham i besiddelse af en pistol.

- Jeg synes, at det er tilfredsstillende, at efterforskningen har ført til, at vi nu kan sigte en person som vi mistænker for at stå bag flere indbrud, blandt andet hos borgere i Hobro som kort inden indbruddene havde været udsat for at få raseret deres hjem af en brand, siger politikommissær Mikkel Brügmann.

Opdatering 12.30: Den 44-årige er blevet varetægtsfængslet frem til 16. januar.